![]() |
Grafička do 1500 kn..?
Molim vas da mi prepopručite neku grafu do 1500 kn..PCI-express..
to mi je za kolegu s posla..bitno mu je da podržava direct x 10 i da ima barem 256 ram i 256 bit.. Eto..ako postoji takva..vičite.. :goood: Hvala unaprijed..:chears: |
Ne postoji, bar kod ATI-ja.
Najbliže tome je 2600XT sa DDR4/128bit, zbog brzine memorije dobiješ ekvivalent sporije memorije sa 256 bita |
Ako DX10 nije bitan (a ne bi trebao biti jer kartice koje ga trenutno podržavaju ne pokazuje dobre rezultate u prvim dx10 igrama) onda nešto iz x1950 serije...imaš hrpu tema o tome tu na forumu...
|
|
odlicna ...
|
Citiraj:
|
ja si uzimam tu grafu ovaj tjedan pa bacim rezultate :)
|
Citiraj:
|
x1950 Pro il GT ipak....?
|
|
Imaš Sapphire X1950GT 256MB DDR3 za 889kn u HGSpotu.
|
pa nek uzme gigabyte x1950pro(1273kn ve-mil) neče imat problema s hlađenjem,a ni s bukom.
|
Citiraj:
|
|
Citiraj:
ODLIČNA JE! |
kupovanje x1950pro za 1273kn je prilično promašena investicija kad se npr 7900gs i x1950gt mogu nać već za nešto više od 800kn. 450nk razlike za praktično iste čipove nije zanemariva razlika!
gigabayte sa zalmanom vf700 bilo da se radi o 7900gs ili x1950pro više nema nigdje za kupit po povoljnim cijenama i mislim da je krajnje vrijeme da se iste prestanu provlačit po theadovima kao preporuke |
ima za cca 1000kn sapphirova x1950pro u par firmi i mislim da je to naisplativija opcija ako se ne misli clockat, a ako se ima volje za clockanjem nek se uzme 7900gs
|
Ne kužim što se komplicira toliko?
U tom rangu imaš dvije serije kartica koje su za preporuku: 7900GS i X1950GT/Pro - kad se odlučiš koju od te dvije, nađeš proizvođača koji nudi najbolji omjer cijene i garancije i bok... Za bilo koju seriju da se odluči, neće pogriješiti, obje su pristojni performeri kako na defaultu pa tako i u OC-u... A sad jel toliki problem proći po webovima par trgovina i pogledati što se nudi. Kad nađeš, imaš lijepo telefon, nazoveš i pitaš jel raspoloživo, ako je, naručuj, ako nije,traži dalje...koja mudrost... EDIT: da, i onda nakon ovog dođe segregator i preporuči HD2600XT, kao i obično :D |
A ako hoćeš full verziju Neverwinter Nights, pasivno hlađenje, malu potrošnju struje i zagrijavanje te UVD uzmeš Gigabyteovu 2600XT za 810kn i to je to :)
"EDIT: da, i onda nakon ovog dođe segregator i preporuči HD2600XT, kao i obično " Pa moram malo udarat kontru, nije sve u par fps-a više :p Ja evo sad kad sam probao pasivno hlađenje, Zalman mi je bučan za poludit nakon toga...što bi tek bilo da se moram vratit još više unazad, na stock od 800XL-ice :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Svejdno koju uzmeš, GT-ica se da fino clockati, na, i preko taktova Pro kartica.
|
Citiraj:
|
dobar je hladnjak na njoj,relativno je tih,a temp. su niske
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:33. |