![]() |
Iskustva sa tualatin adapterom
Danas bi trebao dobiti fcpga2 -> fcpga adapter kojeg je bilo prije za kupiti u Ve-Milu (linlin adapter? ) pa me zanimaju iskustva u radu s njime. Trebao bi ga spariti sa Tualatinom 1300 BOX. Svodi li se sve na slijedece rijeci:
1. podesi jumpere na adapteru (ako ih ima) 2. stavi CPU u adapter, spoji napajanje fana 3. stavi sve to u s370 4. podesi FSB na 100 a vcore na 1.5V 5. snimi BIOS i restartaj i nadaj se najboljem Inace sam nasao masu primjera za moju plocu da radi tualatin jezgri. |
Re: Iskustva sa tualatin adapterom
Citiraj:
2.ajde probaj prvo adapter i s370,pa onda proc...bu ti lakse radi stopica tj poluge za blokadu proca 3.probaj po svom ak nejde ono pod 2. 4.steta kaj ti ploca ne podrzava 133 fsb, ovajTulac uredno pegla i na 1729 mhz!a ak ti podrzava...tim bolje za tebe.. 5.je...i najbolje od svega je nezanemariva brzina , a tek TISINA!!! ja sam na pocetku imal ospice od toga Tulca i BlackDragonove Chaintek-ice dok sve nije sjelo na svoje mjesto..a sad jel mi vjerovali il ne,rade surfam i piskaram na Tulcu nego na Zveri iz siga jel to su procedure.....:rolleyes: ..covek se pita ..ma koji krasan K..mi je trebala ta zver ak ovaj nabrikani Tulac zadovoljava vise manje sve moje potrebe spram HW????:rolleyes: ma...sam si to slozi..i uzivaj u tisini!!!:smoke: |
Nisi me bash razumio. Evo sto sam nasao na netu
Lin Lin Adapter Settings • No Jumpers a1 through b3 :: 1.30V • a8-a9 :: 1.35V • a2-a3 :: 1.40V • a2-a3 a8-a9 :: 1.45V • a5-a6 :: 1.50V • a5-a6 a8-a9 :: 1.55V • a2-a3 a5-a6 :: 1.60V • a2-a3 a5-a6 a8-a9 :: 1.65V • b2-b3 :: 1.70V • a8-a9 b2-b3 :: 1.75V • a2-a3 b2-b3 :: 1.80V • a2-a3 a8-a9 b2-b3 :: 1.85V • a4-a5 b2-b3 :: 1.90V • a8-a9 b2-b3 :: 1.95V • a2-a3 a5-a6 b2-b3 :: 2.00V • a2-a3 a5-a6 a8-a9 b2-b3 :: 2.05V ------------------------------------------------- • b5-b6 b8-b9 :: 66MHz • b8-b9 :: 100MHz • No Jumpers b4 through b9 :: 133MHz To je za adapter, koliko sam skuzio on blokira neke pinove itd. Ali koliki napon moram podesiti da ploca daje na vcore? Tj. da li mora biti podesen isti napon i na ploci i na adapteru (1.5V za neoverclockan tualatin)? Sto ako pozelim podignuti FSB na 133 pa moram podizati napon na 1.55 ili 1.6V, je li onda dovoljno podignuti napon na ploci ili moram vaditi procesor iz adaptera (vrlo nepozeljno sto se mene tice) i tamo takodjer podignuti napon? Ajmo ljudi znam da vas je puno imalo taj adapter. |
Ovak, ja sam ima jednog Tulca tak složenog (onog kojeg je usvojio mitzek) pa sam imal jedno koji je išai sa slot 1 adaptera na FC-PGA pa na to taj FC-PGA2 adapter pa Tualc i to je delalo:D i složio sam n takvih ploča ...
Ak sa adapterom ne dobiješ upute o rasporedu jampera unutar adaptera (Lin-Lin) postaj pa ću ti je poslat raspored. Uglavnom postoje u samom adapteru Lin-Lin 3 načina slaganja jampera. Prvi se odnosi na intel chipset sa FC-PGA na FC-PGA2, drugi na VIA chipset sa FC-PGA na FC-PGA2 i treći na PPGA na FC-PGA. Tako da ak ne dobiješ šemu samo javi. Inače u pravilu treba i u BIOSu od ploče (jamperi na ploči) staviti odgovarajuću FSB za proc i množitelj, ali množitelj nije tolko bitan, jer je i ovak i onak zaključan pa bu ga proc diktiral ploči ... |
A jeli možda može tualatin s lin-lin adapterom na asus p2l97 sa intelovim 440 lx chipsetom?
|
Ne, nažalost barem moraš imati minimum BX, jel LX ne ide preko FSB od 66 (nema barem 100 FSB za Tualatin celića)
|
e ovak, donedavno sam imao komp sa lin lin adapterom i celićem na 1300 pa evo mojih iskustava:
Adapter je isto kupljen u Ve-Milu. Stavljao sam ga na MSI 6309-Lite, i to cudnom procedurom. Prvo flash biosa na v3.80 (tj. zadnji), pa onda nekim bios config alatom da "aktiviras" USCW Frame Buffer Na kutijici od adaptera imas raspored jumpera (posebno za VIA, posebno za Intel), naravno stavis VIA raspored. Stavis proc u to, pa u maticnu, pa cooler i upalis. I to je to. Jest da se u biosu kod mene predstavljao kao Intel Xeon 1,23GHz, :D :D ,ali u windozama je prepoznat kao Intel Celeron 1300 i radio je savrseno, 35°C pod FULL opterecenjem (divx enkodiranje, zipanje, igranje, itd.) i to sa obicnim stock coolerom jos od p3 600. eto, that's my story. nadam se da je pomoglo. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
1 privitaka
Citiraj:
Citiraj:
|
1 privitaka
pix #2
|
1 privitaka
i konacno #3
|
ono...ispadam krelac...
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Imao sam neki dan isti takav adapter i Tulca Celerona 1.1.Nažalost nisam mogao nikako napraviti da se pokrene.Dobio sam i neka uputstva o jumperima za via i intel chipset ali nista od glazbe.Trebalo je delat ipak je chipset Via Apollo Pro 133A.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
na internetu a nalazi se na pocetku ovog threda ispada da su to postavke na vcore 1.45V i FSB 100. Moj celeron (SL6C7, tB1) je deklariran da radi na 1.5V pa mi je ovih 1.45V malo cudno, inace bi 1.5V bila kombinacija a5a6 umjesto a2a3+a8a9. Druga stvar je ovaj b8b9 koji kao definira fsb 100 MHz. Sto ako pozelim isprobati da li mi CPU radi na FSB 133 i pritom pozelim podignuti vcore za 0.05V? Hocu li ja to moci iz BIOSa? Obzirom da na adapteru nisam vidio nikakve elektronike kako on moze imati ne sebi sve te funkcije? Zar on ne izolira tri pina i jos dva kratko spoji i to je sve? Ajde prisjetite se malo kako ste to vi napravili. |
Gle sNNooPY ti je imao kaoliko se sječam istu tu matičnu ploču i lijepo ti je stranicu prije napisao kako je to radio i kako je to kod njega radilo.
Što se tiče voltaži i FSB i ostalog ... gle adapter nema nikakve "elektronike" u sebi, on ti funkcionira tako da "brika" pojedine nožice od onih 370 ili ih preusmjerava u slijepe ulice ili neke druge vodove, tome služe jumperi na adapteru. FSB na mojoj CT6OJV2 se podešavao tako da se jednostavno ploča setirala za FSB 133 i to je bilo to. Množitelj u procu je zaključan i on je 13 bez obzira kaj BIOS i ploča kaže i sada se samo određuje FSB i stvar je hodana na 1730. Po meni ti trebaš naparaviti ono kaj ti je sNNooPY bio stranu prije rekao i onda vidi kako se tvojoj ploči "objašnjava" da bi ti da ona radi na 133 MHz. Uglavnom gle, ako na Slot1 ploču sa intel 440BX chipsetom staviš sloket na FC-PGA adapter i sve na tom sloketu setiraš kao za Copperminea i onda u njega staviš taj Lin-Lin adapter i postaviš ga kao sa intel chipset i onda u njega uvališ Tualatina i on radi onda stvarno to radi:D . Dakle drži se sNNooPY uputa jer je on imao istu ploču (bio tamo, to napravio), a što se tiče OCa, samo vidi u uputama od knjižice kako se diže FSB na viš, a ako neče raditi kako treba, o dizanju voltaže ćemo onda ... |
Ma sve vas gledam kak pričate o tulcima ovo ono pa i meni suza na oko kanula s obzirom na propast preskota pa imam pitanje. Jel se mogu di još u hrvata kupit dual proc ploče pa da piknem gore dva tulca da vidim kako to funkcionira? Ili dal ima netko ploču za prodat?
Samo me nemojte pitat za šta će mi! |
Citiraj:
Citiraj:
|
Lab2000 ima SuperMicro ali su to nove i koštaju, ak nema na cjeniku budu ti dofurali iz Nizozemske ili USA ali buš malo čekao. BTW tebi ne moram govoriti ali radi drugih Tualatini rade u paru samo ako imaju 512 L2 cachea, oni sa Tualatin jezgrom i 256 kb L2 ne rade u SMPu, dok većina Copperminea radi u talu, ustalom postoji tablica u kojoj to lijepo piše na ibtelovom siteu (zaboravio sam link ali imam filu i ona je nekih 150 kb pa je ne mogu postat tu na stranicu radi ograničenja veličine)
|
Da znam da mora imat 512 keša. Vidio sam da ima u par firmi u Zg takvih tulaca na 1ghz za nekih 600-700 uraca. Kaj nema ništa od rabljenica?Idem stavit oglasa na tržnicu.
|
600 - 700 krznenjaka za novi PIII-S:confused: Nemoj tražiti polovnjače odma kupi novi. Evo recimo u EU (http://www.geizhals.at/eu/?cat=cpuppga) ga nema ispod 189€ (to ti site kao "naša" nava net samo za Austriu, Njemačku i EU)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:46. |