PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   AGP problemi pod WIN 98 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=789)

Coby 31.07.2002. 01:19

AGP problemi pod WIN 98

Ovako, imam jedan veliki problem a nemam pojma kako da ga riješim.Sve što sam pokušao nije uspjelo.
Problem je naime u AGP transfer mechanism-u pod win 98.U biosu je sve uredno namješteno na AGP 4x, fast writes, side bus adressing......., također windowsi prepoznaju AGP 4x mod i u njima je uključen(provjereno PowerStrip-om i drugim programčićima), ali mi ti isti programćići javljaju da je AGP transfer mechanism DISABLED, a trebao bi biti ili DMA ili DiME. također je i fastwrites DISABLED, suprotno od postavke u bios-u.Grafička je Radeon 8500LE a ploča MSI socket A, Via KT266.Instalirao sam najnovije drivere za grafičku(CATALYST 7.72.......) i najnovije Via 4in1 drivere za matičnu(v14.37), a stvar svejedno ne radi i da ne govorim o očajnim performansama u SOF 2 koji mi i javi da će performanse biti loše jer nema AGP prijenosa.Samo da još napomenem da mi na WinXP(imam dva OS-a na kompu) stvar radi savršeno uz DMA AGP transfer mechanism sa istom verzijom drivera!Pomagajte tko zna.
:( :( :(

greg SE 31.07.2002. 01:41

jednostavno oderekni se win98 i problem rijesen :D

Stormeye 31.07.2002. 10:04

Nema ti tu velike filozofije reinstalacija OS-a je prilično bezbolna stvar. Stavi Win Me ukoliko se igraš ili Win 2k ukoliko radiš i točka.
POZDRAV:beer:

gpremec 31.07.2002. 10:04

Re: AGP problemi pod WIN 98

Citiraj:

Originally posted by Coby
...i najnovije Via 4in1 drivere za matičnu(v14.37)...
Inace, najnoviji VIA 4in1 driveri su 4.40 i mozes ih skinuti s nasih stranica. Mozda ti to rijesi problem pod Win98se.

greg SE 31.07.2002. 10:13

iance su bas najnoviji 4.41 beta i nemozes ih skiniti s njihovih stranica :D

gpremec 31.07.2002. 11:29

Citiraj:

Originally posted by greg SE
iance su bas najnoviji 4.41 beta i nemozes ih skiniti s njihovih stranica :D
Beta je ipak beta. Osobno uglavnom preporucam samo finalne verzije...

greg SE 31.07.2002. 12:09

Citiraj:

Originally posted by gpremec
ali svejedno nemozes reci da su 4.40 zadnji :)

gpremec 31.07.2002. 14:29

Citiraj:

Originally posted by greg SE
ali svejedno nemozes reci da su 4.40 zadnji :)
Ma gledaj, Betu ne mozes zvati zadnjom verzijom. To ne rade cak niti sami proizvodjeci. Ako to i kazu, onda spomenu i koja je zadnja stabilna/finalna/isprobana verzija.

Ako je nekome zelja zivjeti s Betama, samo naprijed. Osobno koristim i stvari koje su u Beti, ali samo one za koje znam da su pola puta prema sljedecoj punoj verziji i prosle su Alfa fazu. Nadalje, ima gro programa koji nikada nisu izasli iz Beta verzije i rade dosta dobro.

U svakom slucaju, zadnja verzija je zadnja finalna i sluzbena verzija, inace se zove Beta, a ne zadnja verzija.

Coby 06.08.2002. 14:31

Ljudi nećete vjerovati kako sam riješio taj problem oko AGP-a.
Naime moja grafička je od nekog ljevog proizvođača, ATI preporučuje instaliranje njihovih CATALYST drivera sa kojima mi naravno ne štima AGP prijenos.Malo pizdenja po kući i padne meni napamet što ako skinem sa neta HERCULES-ove drivere za RADEON 8500?I tako nakon skidanja otprilike 14.5MB, instaliram ih i kad ono stvar radi SAVRŠENOOOOOO!!!!!!!!!!!!:D :D :D :D

dpajur 06.08.2002. 15:54

Citiraj:

Originally posted by gpremec
a to tak i tak kod VIA-e nema veze, sve je to beta.. i chipset i driver :)

gpremec 06.08.2002. 16:02

Citiraj:

Originally posted by dpajur
a to tak i tak kod VIA-e nema veze, sve je to beta.. i chipset i driver :)
Ova ti je dobra, nazalost i tocna.
Zato sam se i vratio na Intel Only.:gringo:

dpajur 07.08.2002. 12:46

HIJAO!! INTELOVAC!!!

Pa Ozren ce ti odma dat otkaz kad dozna! :D

gpremec 07.08.2002. 13:36

Citiraj:

Originally posted by dpajur
HIJAO!! INTELOVAC!!!

Pa Ozren ce ti odma dat otkaz kad dozna! :D

Ma ja sam i poceo kao Intelovac, samo sto sam malo napravio izlet u AMD/VIA vode. I dok se AMD pokazao odlican, s VIAom sam imao brdo problema.

A to s Ozrenom, ma lipi ga djavo odnia, stalno me nesto gnjavi s nekakvim clancima. hehe
:gringo:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:35.