![]() |
Ploča za C2D za nekih 1400 kn!
Evo dvoumim se između 935-dq6 i P5K-e wifi/ap! Nemogu se odlučiti koju, ćuo sam da asus zna imat problema sa zvukom, kako je to riješeno kod GB-a! Inaće udomit ce pentiuma 2160 kojeg planiram navući do nekih 3,0-3,4 GHz, te 2gb balistixa! Bilo bi najbolje ćuti informacije iz prve ruke, ali i vaša mišljena će mi pomoći!
Hvala! |
Uzmi P35 DS3 (~800kn), ploča poteže preko 500mhz fsb-a, što će ti biti i više nego dovoljno za OC, dok ove koje si ti naveo su dosta skupe (radije bih išao na varijantu jeftinija ploča i skuplji procesor), a ako ti ne trebaju stvari koje dolaze sa npr. P5K (WiFi kartica npr.) zašto bi davao dodatnu lovu.
|
Npr. P35-DS3 + E6750 kosta 100kn vise od gornje kombinacije. No neki ipak vole opremljeniju i kvalitetniju plocu (inluding me), ali neki best buy bi ipak bio P35-DS3 i E2160, mozda i E2180 (mislim da SRV veli da su G0).
|
imam p35 ds3r i ploca je mrak jos samo da nadjem objasnjenje za sve u biosu i gg :D
|
A jel se isplati
Gigabyte P35-DQ6? |
OK. Onda uzimam e2180+ P35-DS3! I sad imam pitanje, pošto ću na kompu igrat neke igre radit u officu i surfat dal mi trebaju balistixi? Jel mogu uzet neke jeftinije rame a da me mogu služit?
|
Možeš uzeti Kingmaxa...Ballistixi bi bili potrebni ako imaš na umu neki žešći OC.
|
E sad, dal kingmax može raditi na 4-4-4-12 latencijama na 800mhz? jer tako bih ga stavio i mislim da je to najbolja konbinacija! ne mislim nešto posebno klokati rame, već samo proc!
|
Da, može raditi, pri 1.9-2.0v...
|
uzmi najjeftinije rame koje mos naci... jer ce ti 90% ici na ddr800 a to je sve sto ti treba :)
|
I još jeedno pitanje u vezi hlađenja, dal bi trebao kupiti hr-05 možda ili da samo promijenim pastu na tvorničkom SB kuleru, jer ću OC-ati? I da, sonic će biti dosta da hladi e2160 na 3-3,4 Ghz?
|
Nema potrebe za HR05, samo promijeni pastu. I da, Sonic će biti i više nego dovoljan za OC.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:41. |