![]() |
Award Bios BootBlock na Gigabyte GA-7N400-L
Krivi settingsi u BIOSu su zaključali BIOS. Zatrubi i BootBlock se uključi.
Izvadio sam bateriju, resetirao CMOS jumperom. Napravio s DriveImageom boot disk (WIndows 2000 nema sys a: opciju pri formatiranju floppyja), na njega ekstraktirao iz Gigabyteove ZIP arhive autoexec.bat, flash872.exe i 7n400l.f6 fileove. Gurnuo u floppy - sve isto - ne vuče ništa s floppyja. Kaj radim krivo i kaj napraviti? :confused: :confused: |
Re: Award Bios BootBlock na Gigabyte GA-7N400-L
Citiraj:
Ovo ostalo ne bi trebalo imati veze ako sam dobro svatio. |
MA joj, izvadio sam bateriju, uzeo mu struju i ostavio ga desetak minuta tako i ništa, opet zaključano.
|
Ako sam u pravu, ta bi ploča trebala imati dual BIOS. Hoće li to pomoći. Nemam pojma kako se to radi pa manual u ruke. Tko zna možda je BIOS pao iz nekog razloga.
Priznajem da ne kužim točno što ti se dogodilo. Još nisam popio adekvatnu količinu kave pa radim pod čokom. |
Baš taj model nema dual bios. Podigli smo mu FSB i kad se opet krenuo bootat sistem, jednostavno zatrubi, zblokira ga i kaput. A nikak ga natjerat da proba povuć bios sa diskete.
|
Čudno. Ak je reset BIOSA uspio, onda po defaultu prvi boot device bude flopy i on bi morao povući podatke s flopia. Pod prerpostavkom da je OK disketa i da je dobro napravljena (boot sektori i to). Što javi kod bootanja, jel rošta opče po disketi ili je jednostavno preskoči?
|
Ništa, samo zatrubi. Javi on kako nemože naći bios na disketi ni hardu, ali uopće ga ne proba povući. Ma ništa, kak sad stvari stoje, završit ću na servisu, da mi to srede. Fakat više neznam kaj bi napravio. :( :confused: :mad:
|
Citiraj:
|
Pa zapravo, mislim da bi to trebalo biti brže gotovo. :) Idem kod frenda od frenda, obecao je reprogramirati bios, tak da... Ma zapravo neznam, lud sam već, fakat neznam kaj da napravim. Nekaj sam ćuo da postoji neka kombinacija tipki koju treba držati kad se resetira, da bi onda trebao povući bios, ali neznam koja je. Na Epox-u i Abit-u je to "Insert" tipka, ali za ovu ploču neznam. Nije mi jasno kak ne pali sa resetiranjem CMOS-a. A isčupali smo ga iz struje i izvadili bateriju na 15 minuta, probao sam ga resetirati preko jumpera (valjda sam to dobro radio) i ništa. A komp novi i to od cure, tak da mi je sad lagano :argue:
A valjda ću uspjet nekaj, jer inače:rambo: |
Nije nemoguče da neče napraviti reset BIOSA. Ja sam jednom bio izludio slično pa ga ostavio cijelu noč bez baterije, ujutro je bilo sve OK.
|
Isprobano, ni to ne pali. Izgleda da ću se ipak morati pokunjeno povući na servis s kompom :mad: :mad: :mad:
|
Imao bi još jedno pitanjce. Kak se točno resetira preko Jumpera, možda nekaj krivo radim. Neznam, nikad se još nisam s tim zajebavao.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:13. |