![]() |
core 2 duo
***iga škrt sam ,koji mi je najbolji core 2 procesor da jeftino prođem a overclockom mogu izvući najbolje iz njega, i da to bolje budo odlično, s normalnim radom.
|
E2160 ili E4400/ ali koju ploču imaš?
|
Pozdrav
Mislim 2160 nekih 600-injak kuniča super procesor za malo novčića.:goood:
***iga škrt sam............:chears: |
Pogledaj pod "moj komp"...uglavnom,prije njega sam imao E6600 koji je radio 0/24h na 3.6Ghz...ovaj E2160 radi 0/24h na 3.45Ghz (100% stabilno) i ne zaostaje u ničemu,ni u igrama,baš u ničemu...
preporuka...mrak procesor za istu takvu cijenu :) |
Istina :) Makar se meni osobno best buyem jos uvijek cini E4300 :)
|
Citiraj:
istina,ima više keša i bolji je izbor...ali opet,s E6600 sam prešao na E2160 i pitam se,čemu 4Mb keša?Ovaj sve obavlja jednako brzo... |
Ha nemres to tak gledat, pogle koliko ih je opalilo 100%+ OC. Ovisi na sta naletis :) Nego, mozda je ipak nekome bolje ukombinirati E2160 sa recimo Freezerom za cijenu E4300, ali sve ovisi o afinitetima... ja bih radije isao na E4300+BOX cooler, nego E2160+Freezer. Kasnije se lako skupi lova za bolji cooler :)
|
Potpisujem...
Uostalom Freezere se polovne lako nabavi za 100ak kn ako se ima vremena... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Konkretno ovom liku sigurno jest isplativiji Pentium, pogotovo zato sto hoce izvlaciti maksimum (sto sa BOX coolerom mozda nece ici) i slozio sam se s tim, a za E4300 sam govorio vise sto bih ja kad bih ja :)
|
E2160 se da lakocom nagurat na 3GHz sa defaultnim naponom i to da Freezer hladi na 1100-1400rpm. :) Sto je neki optimum.
|
I to je previse okretaja za jednog FKT-ovca :) Inace, ja nisam bio zadovoljan sa Freezerom 7 Pro, jednostavno mi je ostavio slab dojam od onoga sto sam ocekivao, ali vjerojatno zato sto je ispod bio neobuzdani D805 :D Cijena ga, doduse, spasava...
|
Citiraj:
Al je fazon da ce freezer na 1100 hladit puno bolje nego box na 2200rpm, a da ne govorim koliko je tisi...:kafa: |
Pa to je valjda svakome jasno, samo BOX cooler kosta 0kn, a Freezer 170 :) Btw na koliko ti svog Freezera drzis i zasto ne potjeras proc jos malo?
|
Citiraj:
Stvar je i sto mi je na chipsetu stock pasivac, tako da se chipset gadno grije. Tek kad mi stigne kakav bolji cooler za chipset, ici ce na 3GHz 24/7. Propuh u kucistu nikakav (dva 12cm na 700rpm), X1950GT na 630/1500...kud ces dalje :D |
Koje hlađenje za procesor osim Freezera je dobro i kako dobro ohladiti chipset na matičnoj uz mala ulaganja?
|
Hmmm za mala ulaganja mi na pamet pada ovaj - http://tinyurl.com/yqddv2 hladnjak na pamet :D
Slijedi princip Zalmana 7500, tj. Zalmanovih "ruža". Samo je ovaj NorthQ izrađen u potpunosti od aluminija. Hladnjak bolje hladi od tvorničkog hladnjaka (vjerojatno par stupnjeva, ništa posebno, ali razlika postoji) i još puše po MOSFET-ima i northbridgeu. |
Citiraj:
Tu je na trznici vec bilo sonictowera za ~150kn, kaj je cisto dobra investicija |
Jel dobar ovaj: Zalman CNPS 7500v (230kn) i koju pastu uzeti uz njega ili u kompletu dolazi OK pasta ?
|
Da, koliko sam upucen rijec je o ok cooleru za c2d procove samo provjeri, mozda ima boljih u tom cjenovnom rangu.
Sto se tice paste, mislim da bi ti trebala doc ok, ali ako oces pastu s najboljim termalnim performansama uzmi arctic silver 5. (imo ne moras ta zalmanova sigurno nije skart od paste, tj.ne bi trebala bit) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:51. |