PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Komp sam spaja sam na net (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=7773)

Jale 22.01.2004. 01:01

Komp se spaja sam na net

Spoji se sam na net u pravilnim vremenskim razmacima. Pregledao sam ga sa svim antivirusnim i sa Ad-aware 6.0, System Mechanicom 4 pro i Pc Surgeon-om, ali nista. Nod 32 stalno aktivan i update redovit. Mozda neki trial program, ali sav sam shit uklonio. Ko sta zna o tome? :gringo:

msvrtan 22.01.2004. 01:16

Re: Komp sam spaja sam na net

Citiraj:

Originally posted by Jale
Spoji se sam na net u pravilnim vremenskim razmacima. Pregledao sam ga sa svim antivirusnim i sa Ad-aware 6.0, System Mechanicom 4 pro i Pc Surgeon-om, ali nista. Nod 32 stalno aktivan i update redovit. Mozda neki trial program, ali sav sam shit uklonio. Ko sta zna o tome? :gringo:
a da ti nemas ukljucenu opciju u dial-up ili negdje da ako je bez konekcije se sam spoji nakon x minuta? mislim nisam vidio tu opciju ali moram priznati da ju nisam ni trazio..ali ako ima onu foru s gasenjem veze mozda ima i s paljenjem...

ili neki od programa koji konstantno se hoce updejtati?

sad ima i jos jedna varijanta..da li ti je komp solo ili i drugi kompovi idu preko njega na net?

tor 22.01.2004. 08:47

U pravlinim vremenskim razmacima kažeš?
Ak hočeš biti siguran instaliraj Zone alarm, on ti jevi kad nešto hoče na net. A meni liči da si stavio opciju u antivirusnom programu da ti provjerava update svakih .... (pravlini vremenski razmaci) toliko...

Jale 23.01.2004. 00:46

Re: Re: Komp sam spaja sam na net

Citiraj:

Originally posted by msvrtan
a da ti nemas ukljucenu opciju u dial-up ili negdje da ako je bez konekcije se sam spoji nakon x minuta? mislim nisam vidio tu opciju ali moram priznati da ju nisam ni trazio..ali ako ima onu foru s gasenjem veze mozda ima i s paljenjem...

ili neki od programa koji konstantno se hoce updejtati?

sad ima i jos jedna varijanta..da li ti je komp solo ili i drugi kompovi idu preko njega na net?

Nemam nista u dial-up ukljuceno, vec sve standardno. Mozda se nesto pokusava update-at, ali vidjet cu jos to. Komp je solo, barem za sada :)

Jale 23.01.2004. 01:00

Citiraj:

Originally posted by tor
U pravlinim vremenskim razmacima kažeš?
Ak hočeš biti siguran instaliraj Zone alarm, on ti jevi kad nešto hoče na net. A meni liči da si stavio opciju u antivirusnom programu da ti provjerava update svakih .... (pravlini vremenski razmaci) toliko...

Zone alarm instaliran, za sada sljaka sa provjerama. Nod je trenutno aktivan, ali njegov mi update svaki puta javi, tako je bilo i ranije. U biti problem je u tome sto otvori port i spoji se na net, ali ne otvara I.E. i neku stranicu. Mozda otvara nekakav servis, ali ko ga zna. Nekad mi kad ne moze otvoriti neku stranicu ode na http://www.bestoftheweb.cc i postavi je u I.E. kao default web stranicu. Mozda bi jos nesto moglo biti, samo mi nista ne pada na pamet.

Costa 23.01.2004. 08:40

Kao sto sam i Isusu rekao:
Skini HijackThis i s njim napravi log, koji onda postas ovdje. Prije toga isprobaj i CWShredder (ista stranica). :rambo:

Tooma 25.01.2004. 01:23

da li je taj kompjuter spojen na mrezu?

ako je odi na properties te veze, pa na advanced te onda iskljuci "Allow other users to connect ... "

Jale 25.01.2004. 15:44

Citiraj:

Originally posted by Costa
Kao sto sam i Isusu rekao:
Skini HijackThis i s njim napravi log, koji onda postas ovdje. Prije toga isprobaj i CWShredder (ista stranica). :rambo:

Neki shit se instalirao pa sam ga obrisao i sad je sve o.k. Zone alarm odlicno radi, al budem probao i ove programe. :gringo:

Jale 25.01.2004. 15:47

Citiraj:

Originally posted by Tooma
da li je taj kompjuter spojen na mrezu?

ako je odi na properties te veze, pa na advanced te onda iskljuci "Allow other users to connect ... "

Zasad nije u mrezi, al bude uskoro :D

Costa 26.01.2004. 08:08

Citiraj:

Originally posted by Jale
Neki shit se instalirao pa sam ga obrisao i sad je sve o.k. Zone alarm odlicno radi, al budem probao i ove programe. :gringo:
Vidim da sam zaboravio napisati za kaj sluzi HijackThis. S njim skeniras sistem i on ti ispise kaj je nasel kao potencijalno zlo, no uz to ispise i neke stvari koje su OK. Recimo stavi u listu sve kaj se pokrece s kompom jer ne moze znati kaj je spyware a kaj nije. Tako, kad napravi log, selektiras kaj zelis da ispravi i on to onda sredi. Zato, ako se ne kuzis u te stvari, postas log ovdje pa ti mi kazemo kaj da selektiras :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:51.