![]() |
sistem se neće podići
računalo je staro oko 4 godine, možda i starije .
Stari se služi njime ( word, excel ). pentium 3 , 256mb, geforce 2 , 20 gb hard. Dosad je sve dobro radilo , ali odjedanput se krenulo gasiti (bude 20-40min upaljen pa se restartira. Sada se više neće podići sistem. Krene se paliti i onda se za 5-10 sekundi restartira i tako svaki put iznova. Nadam se da mi netko može pomoći. |
Probaj zamjeniti napajanje...
Inače bilo bi dobro da kažeš više detalja (koja ploča, koji je takt CPUa i tako to), da znamo dal je na crnoj listi radi kondića ili sl matična, inače komp je vjerojatno i stariji to je negdje šta ja znam 2000/2001 eventualno 2002 kupljeno pretpostavljam? Iza toga je već počela PIV i Athlon era pa je malo ko kupovao PIII (osim Xeona) pa je lako moguće da je napajanje oteglo od starosti, ali nažalost i matična isto tako... |
CPU: Celeron 900 Mhz fcpga 370 pin
MBO:Lucky Star 6VA694X ata/100 Kučište i napajanje : Jnc mh-16 atx 300w midi tower Grafička : Excel geforce2 mx200 64mb hdd: Wd caviar 20.5 gb 5400 rpm memorija : 256mb sdram Pc133 |
U tom slučaju - mjenjaj napajanje...
|
Dobro, probat ću promijenti napajanje i onda će valjda raditi.
Puno hvala na pomoći . jel ja sad trebam nabavit atx napajanje ili može atx2 ? |
Može i ATX i ATX2 sva ATX2 bi morala pokretati svaki ATX komp...
|
Radilo je i sad se gasi nakon nekog vremena..pogledaj naj banalniju stvar..da se proc ne zagrijava previše (očisti prašinu s coolera)..viđena situacija.
|
Hehe... Sa vidiš, baš sam blesav da mi nije to palo na pamet.. :D
Previše sam u novim kompovima valjda i nek obavezno pogleda da ce nije vent na procu prestao okretati pa da je to uzrok kuhanja... :D Isto već viđeno... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:47. |