![]() |
freezing
JA imam jedan problem.
U zadnje vrijeme dok igram neku 3d igricu mi komp uvijek zasteka... Npr igram ut2003 i nakon 20 min mi se komp samo zblokira. Isto se i dogada i s worms 3D ili NFS-U(rijeđe...) Dok nista ne igram ili igram age of empires ne zasteka mi... MB MSI via kt400a RADEON 8500LE Gigabyte 64 mb(250/250 @ 275/275) Barton 2.5k+ Kingmax 2x256mb 433MHZ HDD Seagate 7200 40GB hvala |
Moze bit svasta i hardverski i softverski problem.
Posto s esamo desava u 3d igrama, predpostavljeam da bi moglo bit nesto sa VIA agp driverima.. U svakom slucaju preinstaliraj directx, drivere za karticu i via 4 in 1 drivere, pa vidi jel hoce i javi... |
...
Danas sam bas bio formatiro disk i sve naniovo instalirao ali svejedno je isto...
Cekam kad dode novija verzija od 3.10 catalista i omege pa cu onda vidit... |
Jesi li siguran da ti to nije zbog pregrijavanja procesora?
|
moze bit u grafulji...jel ju imas duze vrijeme ili?
|
...
kupio sam grafu od jelca neznam ima negdje 2 godine da je stara...
Ne vjerujem da je u procu... temp mi ne prelazi 50C... |
Re: ...
Citiraj:
To ti je na ovoj novoj ploči ili je radilo i na staroj? |
...
cekaj na koje pregrojavanje vi mislite??
NA proc na grafi ili u na glavnom?? cpu na grafi mi najvise dode do 55C a glavni ne prelazi 50C(45C je u idle...) kao sto sam rekao... A prije dok sam imao staro kuciste mi je bio cak na 60C... |
Citiraj:
|
...
ma ne kupio sam novo samo kuciste ali onda sam igrao non-stop NFSU koji mi jako rijetko tako zasteka...
A sad burazi igraju novu igricu svaka 2 dana i vidim da se to sranje dogada... |
A jebiga-meni smrzavanje nakon pola vure igre u D3D-u liči na pregrijavanje nečega.
Proca, memorije, grafe... Probaj skinuti zadnji BIOS matične, najnovije drivere za nju, pa sve reinstalirati. I DX i drivere grafe. |
...
Ma necu ja nis prckat sad dok ne nabavim novu MB...
Ionako ne zajebavaju igre koje ja igram... lol |
...
NA kojoj se temp grafa pocinje gasiti???
Da smanjim za 10mhz kolko bi mi se temp smanjila??? |
Otvori bocnu stranicu, upucaj ventilator za hladjenje sobe da puse nutra po grafulji i tad bus sve znal, jel temperatura ili nije:D
Citiraj:
|
Citiraj:
|
...
Brijem da nije u temp zato sto evo danas sam burazu instalirao JEdi knight 2 i nista nisam prckao po rezi detaljima itd i komp mu je zblokiral nakon 3 min...
on restarta i ja mu kazem gle nece radit nemoj pokusavat... i ok ja mu popustim i nariktam detalje full rezu 1024x768 i on igra 1h i nis se ne dogodi!??! |
Znaš kaj-lijepo ti obriši drivere, počisti svo smeće, lupi ponovo drivere od ploče, DX, pa drivere od grafe.:)
Pogledaj da li se krši na GL-u ili D3D-u. |
...
Evo sad cu za 2/3 h nakon sto pogleam film imati full format...
Kupio sam pl novih komponenta tak da cu sve ljepo nanovo... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:39. |