PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Smrzavanje kompa (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=7680)

Problem 16.01.2004. 20:53

Smrzavanje kompa

BOK!
Imam konfiguraciju:
AMD Duron 1200Mhz
Matsonic MS8308EP(266)
384 SDRAM
GeForce 2 MX/MX 400 64MB
Segate Baracuda 40GB 7200
Liteon CD-RW 40/12/48
Win xp Pro
Kučište 300w

Moj problem je taj da u svakoj igri koja korist OpenGL ili Direct3D komp se na neko vrijeme smrzne, pa opet sekundu, dvije radi pa se opet smrzne i tako se to ponavlja. Već sam probao s drugim Windowsima, novim detonatorima za grafičku... Bili mi znali reći u čemu je problem !?!?!

IceFisherman 17.01.2004. 00:34

probaj pokrenuti windowse u safe modu pa pogle dal ti se onda frozaju , ak da onda bi ti moglo biti da ti enkakav dio hardwera ne valja , a ak se ne frozaju onda ti nekaj ne štima s driverima
barem tak ja mislim

Stormeye 17.01.2004. 00:58

Vjerojatno je hardverski problem.
Ukoliko se ne smrzava u normalnom modu ( odnosno neigranju),
vjerojatno je problem u driverima .
Ako nije stabilan ni normalno onda mnogo stvari:
neispravna ploča ( izgleda kao da radi al ipak zeza, nagledao sam se toga),memorija( ako si naknadno dodavao), neadekvatno hlađenje...ma ima toga :(
idi metodom eliminacije

knezigor 17.01.2004. 10:25

Citiraj:

Originally posted by IceFisherman
probaj pokrenuti windowse u safe modu pa pogle dal ti se onda frozaju , ak da onda bi ti moglo biti da ti enkakav dio hardwera ne valja , a ak se ne frozaju onda ti nekaj ne štima s driverima
barem tak ja mislim

BTW Kaj ti znače oni smajlići u sigu pored matične??? da je polča za qurac ili da je zvijer?
Čisto me zanima - ono....

LordNitro 17.01.2004. 11:22

Za qrac:D

IceFisherman 17.01.2004. 13:13

Citiraj:

Originally posted by LordNitro
Za qrac:D
Točno ovo kaj je lord nitro napisal , da sam štel reči da je zver onda bi del :burn: :D a sigurno ne :fuming: :rambo:
Jer kad na njoj prelazš s sdrama na ddr moraš prespojiti barem 30 jumpera , koji se večim djelom (barem kod mene ) bili smešteni ispod cd-roma i hardova pa sam celi dan s pincetom ih van pukal , a kad ideš proc overklokirati možeš ga ( u moje slučaju) malo overklokirati jer imaš samo dva jumpera s kojima za jenput povečaš i to je to , sad tražim način da još više klokam jer vidim po netu da more iti do 2.7ghz
Sve u svemu ploča je za qrac! Nikome ju nebi preporučil ni da mi matsonic plati 1000000000 $ ( ili možda ustavi i bi , preporučil bi ju nekome ko se ne kuži u te stvari pobral novce i sebi kupil novi komp sa Abiticom ili kakvom intelačom sličnom , ALI NIKAD VIŠE MATSONIC )

Problem 07.02.2004. 20:05

Nista od vasih prijedloga ne pali!!!!!
Taj sam isti problem imal i na starom hardu no onda sam BIOS flashal. Sad sam kupil novi hard i sve je u pocetku bilo OK ,no nakon nekog vremena mi se opet taj problem javio. Mozda trebam opet BIOS flashati?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:02.