PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Članci (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Gigabyte P35-DQ6 sound problem in XP (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=76769)

Teo_Lovric 11.08.2007. 20:19

Gigabyte P35-DQ6 sound problem in XP

Gigabyte P35-DQ6 sound problem in XP SOLVED!!!

Ako imate problema sa zvukom u XP-u evo kako ćete to riješiti. Mučio sam se dva dana sa driverima i ostalim glupostima i ništa nije palilo. Zadnje što sam mogao je jednostavno vratiti matičnu ploču natrag i zamjeniti ju sa drugom. Međutim kako se tavke stvari događaju u subotu (a trgovine otvaraju tek u ponedjeljak) nije mi ostalo ništa drugo nego pokušati sam nešto iskemijati. Uglavnom prilikom instalacije javljale su mi se greške, i nakon brojih reinstalacija opet nije radilo. UAA HD driver nije se htio nikako instalirati.
Evo što sam napravio da proradi.

1) Prvo napravite hard reset BIOS-a. (CLEAR CMOS) preko jumpera
2) Zatim reinstalirajte WIN XP SP2
3) Umetnite CD koji ste dobili sa matičnom pločom i instalirajte jedan po jedan driver tako da iako vas ne pita da li želite reboot vi ga napravite.
( Zvuk vam još u tom trenu ne radi ali sad je ono bitno)
4) Uđite u WIN XP
5) Umetnite WIN XP SP2 CD u DVD-ROM
6) Nakon što se instalirali sve drivere (osim yahoo toolbara naravno) otiđite u DEVICE MENAGER i vidjeti ćete da jedan PCI uređaj ima problema. Kliknite dva puta na njega i odaberite UPDATE DRIVER
5) Odaberite da sam instalira driver ali ga uputite na CD od WINXP SP2 i to je to, imate zvuk.

for questions write to me:
intel@post.t-com.hr

prasak 12.08.2007. 13:38

Meni na P35 DS4 također nije radio zvuk sa tim driverima od matične ili onima s njihovih stranica, ali kad sam skinuo verziju 1.69 s linka na ovoj stranici sve je radilo. Prije toga sam pokušavao sve i svašta, ali ti prvi driveri su očito imali neki problem...

xPsycho 12.08.2007. 19:13

znaci taj problem se samo javlja s intergriranim zvucnim karticama koliko sam ja skuzio ......

Uber Gosu 01.10.2007. 11:58

Citiraj:

Autor Teo_Lovric (Post 787341)
Gigabyte P35-DQ6 sound problem in XP SOLVED!!!
Ako imate problema sa zvukom u XP-u evo kako ćete to riješiti

Ja imam neki drugi problem, naime zvuk normalno radi i tako dalje ali u Device manageru imam upitnik na HD Audio?!?!?
nisam ustekavao opce onu plocicu za front/back panel jer mi netreba.

PS da citiram jednog njuba:
"...a u kur** kako me probija kad mi u device manageru svjetli neki ****** upitnik/usklicnik...":banned:

tor 01.10.2007. 12:05

Pa postavi pitanje na problemima, ovdje su komentari na članke...

Salko01 01.10.2007. 14:42

Neznam za vas ali ja tih problema nisam imo sa svojo ds4,samo sam moro instalirati i High Definition Audio i to je bilo to,normalno uz driver od zvucne!!

Mar 02.10.2007. 17:54

Sve super, ali zašto naslov teme na engleskom??? :stoopid:
Što mi nemamo izraz za "sound" i "in"?

kyzo 13.10.2007. 16:48

ja imam dq6 i sve je normalno radilo, sam mi je odjednom krepao zvuk... koliko vidim nije softwerski probl... sta bi moglo bit?

Juggernaut 10.01.2008. 12:02

Citiraj:

Autor prasak (Post 787737)
Meni na P35 DS4 također nije radio zvuk sa tim driverima od matične ili onima s njihovih stranica, ali kad sam skinuo verziju 1.69 s linka na ovoj stranici sve je radilo. Prije toga sam pokušavao sve i svašta, ali ti prvi driveri su očito imali neki problem...

Potpisujem, tema je stara, al će nekom sigurno pomoći tko ima sličnih problema na Gigabyte pločama ( moja je vidljiva u profilu ).

Ovo rješava problem bez reinstalacije win i kojekakvih điđa ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:07.