PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Ne radi net na windowsima !?! virus? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=76334)

Crash009 06.08.2007. 19:31

Ne radi net na windowsima !?! virus?

POzdraf

evo ovakva je situacija, vjerovatno sam pokupio neki virus na windowsima, spojim se na net, no nema protoka podataka i ništa ne otvara, dok na ubuntu radi normalno, frend ima isti problem, i kada ide instalirat windowse javlja mu da je disk prazan, makar ima par particija.

Ako netko ima ideju kako to rijesit neka napishe, jer sam poludio vech dva dana bez neta

thx

gorluk 06.08.2007. 20:32

Kako riješiti? PA za početak trebaš utvrditi koji je virus u pitanju.

Moja preporuka ti je da nabaviš NOD32 i najnovije definicije virusa za njega - on bi trebao naći eventualni virus. Kada utvrdiš o kojemu se virusu radi onda treba vidjeti što dalje. Ne rješava se svih virusa na isti način.

A za ubuduće ti mogu dati ovakav savjet: uvijek imaj instaliran NOD32 (pravilno podešen), kao i Comodo Firewall. Zatim, umjesto IE obavezno koristi Firefox, ili eventualno Operu (ukoliko to već ne činiš), te treće i najvažnije: imaj kvalitetne browsing navike.

Ovo treće je daleko najbolja prevencija, 99% infekcija virusom dolazi zbog posjećivanja sumnjivih sajtova (prvenstveno raznih crackz / warez sajtova, te raznih pr0n stranica). Jesi li u zadnje vrijeme tražio nekakve crackove i sl., ili posjećivao neke ruske stranice? Uglavnom, ako to ikada činiš - jednostavno nemoj (a ukoliko te zanima takav sadržaj - postoji gro načina da dođeš do njih, koji su puno sigurniji).

Nadalje, moguće je da si pokupio virus i preko USB sticka - ukoliko npr. netko od tvojih prijatelja posjećuje razne sumnjive stranice (zarazi se njegov komp -> zarazi se njegov stick -> zarazi se tvoj komp). Uglavnom - pazi što guraš u svoje računalo, budući da ne možeš znati gdje je taj stick sve prije bio.

Virus si mogao dobiti i preko nekog spam maila (što ti se nikako ne bi desilo da imaš NOD32 npr.).

Ukratko - najbolja prevencija je imati dobre navike pri korištenju Interneta, a zatim instalacija kvalitetnog AV softvera (kao NOD32), te kvalitetnog soft firewalla (kao Comodo).

Crash009 06.08.2007. 20:40

ovo sam koristio, AVG sa zadnjim updateovima,Firefox, NF4 hardverski firewall, i ovaj od XP-a sa SP2, provjeravao sa Adwareom, i Reg cleanerom, par puta mjesecno.

Idem sad u Win pa cu probat nest rijesit, nadam se

hvala na poduzem postu

domy_os 06.08.2007. 20:46

Citiraj:

Autor Crash009 (Post 783716)
ovo sam koristio, AVG sa zadnjim updateovima,Firefox, NF4 hardverski firewall, i ovaj od XP-a sa SP2, provjeravao sa Adwareom, i Reg cleanerom, par puta mjesecno.

Idem sad u Win pa cu probat nest rijesit, nadam se

hvala na poduzem postu

Nemoj to instalirati. :)

Crash009 06.08.2007. 20:47

moze koji razlog? mislim nemam pojma zasto ne, pa ako mozesh pojasni, thx

domy_os 06.08.2007. 20:49

Zna raditi probleme koje si napisao pa i neke druge kao polovično otvaranje stranica, neotvaranje nekih stranica i sl.

Crash009 06.08.2007. 21:45

evo skenirao sam komp sa nod32, ništa ne nadje, očistio par spywareova, i opet isto, net ne radi i dalje, obrisao sam i ovaj network access manager za HW firewall, i ništa...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:31.