![]() |
umrežavanje 2 kompa...
kak najbezbolnije umrežit 2 kompa...kakvo mi kablovinje i ostali pribor (osim mrežnih kartica) treba...na oba su Win XP sp1a
jedan možete vidjet u sigu dole a drugi je XP1700+,256 ddr,GF 4 Ti4200 128 mb... opišite mi postupak ukratko.....hvala:beer: |
kaj ti nisi već to pitao prije kojih mjesec-dva? uglavnom, pogledaj malo starije threadove... potraži... već je bilo puno priče o tome.
BTW... ako netko napravi neki post s dobrim i detaljnim informacijama po ovom pitanju vrlo rado ćemo ga staviti u sticky. |
jok...tek sad prvi put pokušavam umrežit 2 kompa...
samo mi treba savjet kaj da kupim,kakve kablove dal trebam hub i takve stvari.... |
trebas samo dvije mrezne i crosover kabel
|
znači samo to....super....za sve ostale postavke bum se snašel....
a ak nekaj nebum znal,pravac PcEkspert ,na 4um da mi dobri ljudi koji imaju živaca pomognu.... |
... a ako imas vise od 2 kompa u mrezi onda koristis hub ili switch i spajas sa obicnim UTP kablom
btw kad spojis kablove onda u windowsima odes na My Network Places => set up a home or small office network i tamo ces se vec snaci s postavkama.... |
alo...koliko dođe jedna mrežna kartica???solidna...
šta trebam kupit za wireless umrezavanje??? hvala |
Solidna jeftina mrežna 10/100 je recimo D-Link 530TX (manje od 100,00 kn), dobra mrežna je oko 400,00 kn 3Com:D Mada ima i Gigabitna za nekih 165 kn u VE-Milu ali nisam još provjerio da li je to "patka" i da li to valja.
Za Wireless ti treba, za po doma neka WLAN kartica, AP, ... tako nekaj, a ako bi ti sa susjedima po "selu" podatke lopatao po zraku, e onda ti i treba bolja antena, LMR kablovi, UTP kablovi, konektori, APovi, ... za kakv WLAN bi ti shopping listu to ti nama kaži ... |
Citiraj:
|
Ma gle te mrežne 10/100 a nisu 10/100/1000 a koštaju po 400 - 500 kn imaju sasvim druge primjene i mogučnosti ... ma gle imam onu 3Com 3C905B-TXNM sa Lucentovim Parallel Tasking IIhrgom od chipa (veličine PPGA celića:D ) koja dođe nekih 450 kn (valjda je sada tolko) i stoji mi u ladici i koristim na jednom kompu D-Linka 530TX i u drugom kompu intel sa ploče ... stvar je u tome šta radiš i kaj radiš i kak to radiš ... nitko nije rekao da su one (barem večina) od ispod 100 kn loše, rade i to je to;)
|
Moja Realtrek od 36KN sasvim solidno radi :D . Prijenos podataka je dosta brz (nisam mjerio al 100MB prenese za oko 30sec ), ping u igrama je max 10, obično oko 5. Ja zadovoljan.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:58. |