![]() |
Intel MBO-kakve su?
Pozdrav svima. Evo nakon dugo vremena ja sam se upustio ponovo u vode desktop racunala i namjeravam si sloziti nesto. Procesor bi najvjerojatnije bio Intel E2160.. Citam tu na forumu razne postove o svemu pomalo i sada se pitam, a sta je sa Intel maticnim plocama? Ne vidim da ih itko bas spominje, uglavnom Asus, Gigabyte i sl. Zar su ove Intelove lose? Gledao sam njihove karakteristike i spec pa mi se ne cine lose. Nekako imam dojam da bi bile dobar par Intelica i Intel... sto vi mislite?
|
odlicne su intelovke, al ekipa ih vecinom nema jer nemaju OC mogucnosti, osim bx2 ;)
|
Znaci na ovak necemu (http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.306.167 ) se ovaj E2160 ne bi dao bas klokat?
|
tu plocu imam i ja, i opce nes mogel klokati...jedino kaj se se da je mijenjanje latencija :D
jedina intelovka koju znam da se da klokat je bad axe 2 ;) |
Hmmm.... sad, ove ploce sto se daju fino klokat koliko vidim su skupe . A ovaj E2160 po defaultu mi je nekak malo... Mozda da odem ipak na AMD, mozda oni po defoultu nude ipak nesto jace performanse uz neku plocu oko 600-700 kn..??
|
gigabyte S3 sa P35 čipsetomi ili DS3 sa P965 čipsetom imaju (vrlo)dobre OC mogućnosti.
|
A Gigabyte P35 DS3? Da li su one bolje ili losije od P35 S3?
|
DS3 je bolja od S3 i to su ti jako dobre ploče
|
DS ploče imaju Solid state kondenzatore a S nemaju.
|
Intel je Intel. To ti je dovoljno!
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Intelove ploče su jedne od najkvalitetnijih. Stabilne i pouzdane na duge staze, samo nema clocka osim spomenute BA2. Jedine imaju 3 god garancije.
|
Citiraj:
bx2 je dobra al preskupa. sto se tice ostalih intelica fenomenalne ploce za upiknuti proc i zaboraviti na njih. i taq ce raditi godinama... |
Citiraj:
|
odlicne ploce
nema overclocka(osim bx2) ali za normalnog korisnika koga to ni ne zanima super izbor :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
bx2 je 1300-1400kn i u usporedbi sa bilo kojim gigabyteom je... je... ah vidjet ćeš i sam kad si dovedeš to čudo u kućište. |
Gle nemam iskusta sa novijim pločama iz Intela jer sam duugo na AMDu ali što se onih iz PII/PIII ere tiče mogu ti reći da baš i nisam bio impresioniran njima, posebno kada mi nisu htjele preopznati disk na serveru kojeg smo imali u školi niti opisati ti nemogu kolko smo se da pristiš i*** s tim dok je problem rješen i to na PII ploči problem prepoznavanja diska većeg od 8GB? cmon...
|
ploče roxaju... po 100ti put to govorim, već sam si dosadan.
|
To što ti to 100x ponavljaš to ne čini nužno istinom...
EOD |
naravno da ne čini, gigabyte je sigurno isplativija kupovina.
p.s. pitaj bubbu zakaj je nakon sto godina tyan-ica i sl. ploča odabrao baš badaxe2 ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:49. |