![]() |
Duall Channel Issue
Nisam znao dal da ovo stavim pod Intel ili OC, jer znam samo za Intelove primjere.
Uglavnom. Čitao sam na nekim forumima da ako koristite duall channel i imate memoriju u #1 i 3# DIMM utoru da može postić manju freqvu, nego ako ga stavite na #2 i #4 DIMM utor. To sam pročitao negdje na www.vrforums.com i još na nekim mjestima npr. forum.abit-usa.com. Uglavnom memorija koja je recimo radila na najviše 250 FSB ako se stavi u druge utore može ič do ~255fsb Jel može to netko probat. Baš me zanimaju vaša iskustva. Ja još nemam ploču, pa se moram strpit do srijede |
Hm, jednom mi se to učinilo da je tako ali mi je bilo preglupo i za postati... Nije mi se to više ponovilo tak da nemrem reči da je to tako ali valja probati, pogotvo sad kad se javilo još usera.
|
Pod uvjetom da imaš 4 utora. Ak ne onda 2 i 3.
|
Je, naravno da stikovi idu u 2 i 3 utor. Iako mi je na Abitici i ovoj i na NF7 radio dual i s tri stika, čak i piše u manualu da to može.
|
Istina je probao sam:burn:
Sada tako držim, uspio sam. I uspio sam mem dignut na 490 ali mi je došlo do welcome screen-a i restarto se komp nije mi se dalo ponovo probavat!! |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:52. |