![]() |
Komp se ne pali nakon promjene memorije?
Konfiguracija je Undead iz potpisa, izvadio sam 1x512 ddr400 i stavio 256mb ddr266+256mb ddr333, i komp se nakon toga vise nezeli nikako upalit, upalim ga i samo blicaju ledice na cd/dvd driveovima kao da nesta trazi, ali nista vise, hdd se upali, cuje se da se zavrti. Monitor se nepali, nema nikakvih znakova zivota.
Saltao sam memorije po slotovima, nema promjene, vratio sam nazad memoriju prijasnju, nema promjene, radio sam clear cmos jumperom i vadenjem baterije, nema promjene tako da sam clueless.. Sto bi moglo bit jer sam ja :stoopid: ... |
Jel ti blica power-ledica na kućištu? Dal hard rošta kao da boot-a ili se samo upali? Probaj slotove ispuhat od prašine i probaj zamjenit grafu, čisto da ju eliminiraš.
|
Powr ledica svjetli konstantno kao i inace, hdd ledica svetli konstantno, promjenio sam grafu, ispirio slotove, opet neradi...pocinjem sumnjat na plocu, jel to moguce?
|
Probaj proći preko kontakata memorije gumicom...
|
I propuši ih sa ustima možda je zapeo mali komadić prašine u utor i zablokirao neki pin. (imao sam par takvih slučajeva)
|
Nece, presao gumicom, ispuhao opet, vratio grafu nazad, opet samo blica, ako hocete mogu vam snimit kako to zgleda...
|
Može bit da je do matične ali ja sumnjam na grafu, jel možeš ovu iz Nightelfa stavit grafu u slot. Aj snimi da vidimo te ledice. Ova od HDD-a jer prestane nakon nekog vremena svjetlit?
|
Evo snimke:
http://rapidshare.com/files/44363799/DSCF0018.avi.html bio sam stavio staru MXicu koja radi ispravno, al se opet nista nedesava tako da nije do grafe. Nacever su se zezeat dalje sad mi neki gosti stizu :D |
Nema vise nitko ideja? Jel moguce da je ploca?
|
lako moguće da je riknula... nemam ideja, moguce i da su rami krepali, probaj na drugom kompu testirat rame.
Probaj iskopčat sve nepotrebno, dakle, ventove,cd,hdd i onda probaj upalit, takodjer pogledaj da slucajno nisi napravio kratki spoj sa nekom neizoliranom žicom na ploči ili komadom lima. E da i probaj prstom proci preko lima u kučištu možda ti napajanje negdje "curi" ako lagano pecka znat chesh, takav sam ja imao sluchaj u starom kompu, rezultat skurena ploča |
OK, btw crash, jesi ti bio danas u Mimozi oko 8 sati?
EDIT: Woohoo evo ziv je, pomogao je savjet kolege tutixa, drzao sam bateriju vani oko sat vremena za raliku od obicnog clear cmosa i sad radi... Moze lock sto se mene tice... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:53. |