![]() |
Zna li itko gdje u zagrebu ima za kupiti (po mogućnosti na komad) Verbatim DVD DL (+) PRINTABLE? Nekada ga je imao zit, ali sada ga više nema nitko. Eventualno bih molio neku drugu marku na preporuku sa istim karakteristikama (+, dl i printable).
EDIT: Eh, da-znate li još gdje ima za kupiti verbatim single layer ali s taiyo yuden slojem....nekako mi ne pašu mcc mediji. |
Verbatima TY ima skoro svugdje, samo trebaš tražiti "made in japan" koliko ja znam...
|
Ja sam ove druge (SL, Taiyo Yuden) vidio u Metrou u Osijeku, ali samo "minuse" (DVD-R), i to po solidnoj cijeni. Printabilni DL-ovi, to ne znam gdje ima...
|
Citiraj:
|
Ja sam ih viđao na 3 mjesta - Formel (zapravo PC-Shop, ali rade s Formelom), Vemil i Metro - sve u Osijeku. Sad u zadnje vrijeme - samo Metro. Eh, da, i jedna manja informatička trgovina u Đakovu, vjerojatno još imaju na zalihama jer za razliku od ovih većih trgovina imaju manji promet. To je zimus bila izgleda veća pošiljka TY Verbatima, a nakon toga dolaze na kapaljku. Čak sam uzeo i jedan spindl "minusa" u Metrou iako inače uzimam samo "pluseve", teško ih je naći.
|
Citiraj:
Nego-postoji li neka druga marka lakše dobavljiva kod nas s tim slojem? |
Ako se ne varam, ovi TY su bili većinom uvezeni od strane tvrtke Lost (uvoznici su još Zit i Eurotrade), bilo ih je u Vemulju sto posto, jedino mislim da je tamo bilo -R 25pcs i +R 10pcs, ostali su bili Taiwan/India. Uglavnom, možeš probati ovako, nazoveš trgovinu, pitaš imaju li te medije (Verbatim "koje-već-tražiš"), i pitaš je li spindl crne ili (svijetlo)sive boje. Ako je sive, možeš biti 99.9% siguran da je to to. Onda odeš i provjeriš za svaki slučaj je li MIJ, pa ako je... kupuj.
p.s. Postoji mogućnost da će se neki neuki trgovac začuditi zašto ti je bitna boja, ali... :D p.p.s. Mislim da kod nas TY nije dobavljiv pod drugim brandom. Nekoć bilo CD-ova pod originalnim brandom TY Rhodium koje je uvozila neka tvrtka oko ZG, ne znam točno koja. Imam još par komada praznih, onako iz nostalgije, žao mi ih je snimiti. |
Sjetio sam se-lost uvozi za ve-mil i nikako da nađem taiyo yuden. Prekopao sam skoro cijelu policu na vrbanima. Zit uskoro zatvara svoju poslovnicu na remizi (ako već nije-navodno krajem 7. mjeseca kako čujem iz svojih izvora).
Znaš li možda zašto su verbatimi tako jeftini u linksu...25kom 56 kn? Skoro 2kn komad, a zit je dosad bio najjeftiniji sa 2.70 po komadu. Morat ću onda malo provjeriti ostale firme i vidjeti šot piše na medijima, a možda odem i s priajteljem do metroa-on ponekad ide tamo nešto kupovati, pa ću usput pogledati. |
U Metrou je do neki dan bilo 51kn/25kom, u FC Osijek (rade s Formelom, ali mislim da mediji dolaze iz drugih izvora jer su jefitniji nego u Formelu) su prije pola godine bili 60kn/25kom (tada je slijedeća najjeftinija opcija bila 71kn u Vemilu)... dođu nove pošiljke koje su jeftinije vjerojatno.
Inače, nisam dosad vidio nikakve korelacije između cijene i kvalitete, mala razlika je Taiwan/India u korist tajvanskih (u zadnje vrijeme uglavnom sam znao naletiti na tajvanske proizvedene u tvornici CMC). Isto tako, i kad su MIJ, cijena je jednaka kao MIT i MII. Znači, ako nađeš japanske uzimaj, ako ne uzmi gdje su najjeftiniji. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:32. |