![]() |
preporuka??
moze preporuka coolera za bartona 2500+
do 200 kn, da je relativno tih (oko nekih 25 dB), i da naravno dobro hladi?? |
E sad. Da je tih , da hladi i da dođe ispod 200 kn. Ne ide. Iznad toga SK7+fan ili aero 7+ (250 kn) ili zalmana koji je malo više.
|
Ovisno o ploči. Ak ide Zalman 7000 onda to ak ne onda Thermalright Sk7
|
hvala decki
odma par:beer: :beer: :beer: :beer: |
Mala tajna,aero 7+ u Zagriji kosta 180 krznenih i to odavno
|
Na ovom forumu psotoji samo par preporuka za cooler, do sad je bila alpha za velke pare, ima malo vecu temp, al kaj ima veze tih je i "kvalitetan " :-))
najvaznije ti je da si dobro provjetris kuciste, dodatni ventilator pomaze vise od najjaceg i najskupljeg coolera. Evo ti moj primjer, idle (mjereno sondom ispod proca, ne direktbno iz prioca) kad je u sobi vruce aJA SAM ZIMOGROZAN:-)), ONDA je sa mojim coolerom i najvecim brojem okretaja idle skoro 50C.zatvoreno kuciste. Kad ukljucim side fan, odna je idle maks 40, kad i smanjim broj okretaja ventilatora koji hladi CPU za pola (citaj tiho je) i side fan smanjim za pola , temp je dok lagano radim npr sad tipkam 45C , i kod najvecih opterecenja ne prelazi 50C. PS. naravno to je sve OCano na 2200 Mhz i fsb 200, default ovog proca je 2000 MhZ. naravno ako ukljucim sve ventove do daske sve je dosta hladnije, ali i punooo glasnije, ovaj moj cooler hladi super al je bucan kad je do daske navijen ventilator. |
Citiraj:
Bilo bi još bolje kad bi se javio netko ko ima moju ploču, proc i pomogućnosti isti BIOS ;) |
Elven, kolko je tebi temp na bartonu sa falcon rock II? Jel ti proc overclockan?
|
Citiraj:
Ja imam,na procu 2600xp@3200xp 11x200,vent se vrti na 1900,kuciste zatvoreno,u sobi pakao(volim hodat u gacama:) ),temp od proca neide prek 50c,kad se vrti na 2500 jos uvjek je necujan,sve prek 2800 je buka. |
Citiraj:
|
Citiraj:
BTW zbog temperature, ne želim držati cooler overclockan, a čak sam mu i smanjio voltažu na 1.55, da bi se manje grijao. |
Citiraj:
Valjda si od supersonične brzine pisanja i zanesenosti u text krivo napisao :D ;) |
Citiraj:
|
jel stane zalman na abit an7??
ak stane, uzo bi onda njega,ak ne, onda thermalright po preporuci??:rambo: |
Mislim da Zalman ne stane na AN7.
|
Sa dodatnim ventom koji UPUHUJE urak sa bocne stranice , garantiram da skidas najmanje 5C.
Probaj taj vent koji ispukuje okrenut da UPUHZje, pa vidi razliku. Citiraj:
|
Citiraj:
nope. pa kad mu stavim FSB na 200, temperatura mi je nešto veća, a to trenutno ne želim. |
Citiraj:
Spire vuce zrak sa proca. |
kaj si na spire-u okrenul dy vuce sa proca umjesto da puse? Il sam ja nesto pobrko
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:53. |