PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   (riješeno) Skystar 2 + nvidia = problemi? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=74488)

c-shadow 12.07.2007. 21:48

(riješeno) Skystar 2 + nvidia = problemi?

Prije para dana stavio nove komponente i sad se odjednom javlja problem: nakon pokretanja program za gledanje satelitske radi par sekundi, nakon toga se totalno smrzne masina. Ista prica i pod win i pod linuxom tako da sam sklon povjerovati da se kolje s nekim komadom hw-a. E, sad, guglam okolo i navodno postoji neki problem sa Skystar2 karticama i plocama s nf chipsetima (kod mene je sad nforce 430). Izvadio sam karticu do daljnjega, cekam vikend da nadjem vremena za raskopavanje stroja.
ima tko kakvih slicnih iskustava sa SS2 ?

Jelc 14.07.2007. 00:31

Pogledaj u System Information da se nisu poklali IRQ-ovi

domy_os 14.07.2007. 03:09

Određene revizije kartica su imale problema s tim, a budući da nisi rekao koju imaš, možemo samo nagađati...

c-shadow 14.07.2007. 19:21

Citiraj:

Autor domy_os (Post 768741)
Određene revizije kartica su imale problema s tim, a budući da nisi rekao koju imaš, možemo samo nagađati...

Reviziju 2.6D, a to je zadnja. Upgrade BIOS-a na zadnju verziju (F2 na F5), premještanje po slotovima, ištekavanje svega viška po ploči i u BIOS-u nije dalo rezultate. Napajanje je Antec smartpower 350W, mašina inače radi fino stabilno, svi taktovi defaultni.
mozda je wild guess, ali malo sam guglao i naisao na taj podatak da je navodno problem u nekim plocama koje ne mogu isporuciti dovoljan napon na PCI slotu. Prema data sheetu kartica je PCI 2.1 i trazi 5V. Nazalost, u podacima od ploce ne pise koja je revizija PCI-a.

G1L3 15.07.2007. 16:04

imao sam ja...ugl sve je radilo normalno...al odjednom se javio isti problem kao kod tebe...al ja kontam da je problem u napajanju..barem kod mene...jer imam dosta pci kartica i dva hdd i tako svega..ne znam ako mos posudi neko jace napajanje pa testiraj

c-shadow 15.07.2007. 16:33

Citiraj:

Autor G1L3 (Post 769507)
imao sam ja...ugl sve je radilo normalno...al odjednom se javio isti problem kao kod tebe...al ja kontam da je problem u napajanju..barem kod mene...jer imam dosta pci kartica i dva hdd i tako svega..ne znam ako mos posudi neko jace napajanje pa testiraj

Jesi rijesio?
Kakva konfiguracija je kod tebe bila, narociito me zanima ploca?

G1L3 15.07.2007. 21:01

resio sam tako da je ni ne stavljam vise...ugl radila mi je kada bi sve poiskapcao samo ostavim hdd cdrom i grafu...maticna je asus a7v8x-x..

api984 26.07.2007. 09:15

Skystar2 i Gigabyte M61P-S3

Ne radi ni meni. Probao sam sve. Od drivera na dalje. Radi par sekundi i zamrzne komp. Gigabyte M61P-S3 prvi put mi je nešto na ploči otišlo. Neznam radi čega jednostavno krepala ploča nakon 6-7 zamrzavanja SS2. Dobio novu Gigabyte M61P-S3 i ista fora. Izvadio sam je van.
Hauppage WINTV-PVR-150MCE radi ok (hardware capture card).

AMD Dual Core 5600+
Gigabyte M61P-S3
ECS Nvidia 7900GS
Maxtor 320GB
Seagate 160GB
Samsung 80GB
Maxtor 40GB
DVD-RW Nec i Liteon
ASUS DVD-ROM
450W Chieftec PSU
:::::::::::::::::::::::::::

c-shadow 27.07.2007. 00:33

Citiraj:

Autor api984 (Post 775930)
Ne radi ni meni. Probao sam sve. Od drivera na dalje. Radi par sekundi i zamrzne komp. Gigabyte M61P-S3 prvi put mi je nešto na ploči otišlo. Neznam radi čega jednostavno krepala ploča nakon 6-7 zamrzavanja SS2. Dobio novu Gigabyte M61P-S3 i ista fora. Izvadio sam je van.
Hauppage WINTV-PVR-150MCE radi ok (hardware capture card).
:::::::::::::::::::::::::::

Hm, onda bi ja trebao biti sretan sto nisam plocu skurio...
I meni radi obicni keni kworld DVB-T odlicno.
Cak sam i mail slao u Gigabyte jer za plocu nigdje nisam nasao koje PCI standarde podrzava, ovo su mi odgovorili:
"Thank you for your kindly mail and inquiry. About the issue you mentioned, according to spec, PCI slot is compatible with PCI 2.3, 3.3V.PLease confirm with card manufacturer for firtherconfirm."
A na technisatovom siteu se da naci informacija da je kartica PCI 2.1 5V only i da ne preporucaju ugradnju na neke nfroce 4 ploce.
Nego, pitanje je sad koju karticu staviti gore da radi i da je podrzana od strane pristojnog softvera?
A kako stoji stvar s USB karticama?

Shotif17 31.07.2007. 22:56

Eto zanimljivo, moja DFI Infinity ploča je po specifikacijama isto PCI2.3, 3.3V i SS2 2.6C mi radi normalno. Imam nForce4 ultra čipset... meni se sve čini da je to gigabyte nešto shebao...

c-shadow 04.08.2007. 19:45

Citiraj:

Autor Shotif17 (Post 779511)
Eto zanimljivo, moja DFI Infinity ploča je po specifikacijama isto PCI2.3, 3.3V i SS2 2.6C mi radi normalno. Imam nForce4 ultra čipset... meni se sve čini da je to gigabyte nešto shebao...

Nije. Ja danas otkrio di je problem kod mene. Prvo mi u ruke dosao frendov komp sa M55S-S3 i tamo SS2 radi. Problem kod mene je napajanje (stari Antec) jer kad sam tranasplantirao njegovog chiefteca kartica radi :goood:
Znaci opet gledamo Premiere, D+,... :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:03.