PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   (riješeno) Još jedan problem s resetom kompa (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=74467)

kovja 12.07.2007. 17:26

(riješeno) Još jedan problem s resetom kompa

Ne znam ni ja odakle da pocmem, mozda najbolje od pocetka...
Kupio sam komp prosle godine u 9. mjesecu i od tada mi se svako malo iz cista mira resetira, opterecen ili ne. Kako me u pocetku to nije smetalo, nisam obracao paznju na to. Medutim, sad me vec polako dovodi do ludila.
Poceo sam nesto poduzimati prije par mjeseci. Vise puta nanovo instalirao wine, ali -> ista stvar. Kako sam imao neko noname napajanje, kupio sam hiper 530w -> ista stvar. Pogledao temperaturu ploce koja je bila dosta visoka, 60 C, navodna normalna temp te ploce. Po uputama takodjer ovog foruma, kupio hladnjak i rjesio temp, -> opet ista stvar. Otisao na memtest. Nekad je znalo i po 5 sati testirat bez gresaka, a nekad mi javilo par gresaka, kupi novu gigu istih rama i sad kad ih probavam u raznim kombinacijama i raznim slotovima...
Zanima me, kako je moguce da rami rade, jer ipak nekad izdrze satima na memtestu, a nekad javlja gresku??? I kod tog resetiranja kompa je isto tako, moze radit i par dana bez resetanja, a moze se resetat i par puta dnevno. Je li moguce da nije do njih nego do biosa mozda, moze li biti njihova voltaza, ili me samo pokusava poslati ma psihijatriju ???
Prekjucer sam presao na vistu, tu mi se takodjer srusio jednom...
Molim vas da me uputite sto da radim jer polako gubim zivce...
Inace, jos uvijek je sve pod garancijom, narvno osim maticne po kojoj sam, kako vec rekoh, petljao... Cak sam spreman otici i kupit novu maticnu, ali to mozda nije rjesenje...
Please help

WichitaQ 12.07.2007. 17:29

Po svemu sudeći tebi i je matična problem, ako ti rami nekad rade, nekad ne rade, a pošto si izmjenjao sve ostale komponente, jedino ti matična preostaje...

kovja 12.07.2007. 17:35

Moze li tu flashanje biosa pomoc?

WichitaQ 12.07.2007. 17:44

A ne škodi probat, samo da ti se ne resetira usred flashanja bios-a. Jesi li išta mijenjao u bios-u, a ako jesi prije svega stavi bios na default postavke, a ako ne onda probaj s novim bios-om.

kovja 12.07.2007. 18:02

Vec sam probao sve na default.

Nisam nikad flashao biose, pa ne znam. Nove mogu naci na stranici dfi? Probat cu to onda ovih dana...

daytripper 12.07.2007. 18:24

mislim da je bios. probaj izvaditi van bateriju i staviti ju natrag unutra ili napravi clear cmos.

kovja 12.07.2007. 19:10

A pazi sad...

Skinem onaj zip file za flash bios s dfi-jeve stranice, i odpakiram, stavim na floppy, sve 5. Kad je sve gotovo, pise izvadi disketu i stisni f1 za restart sto i napravim. Od tada vise nisam uspio uci nigdje, uopce mi se nece pokrene komp, kad ga upalim, radi i umjesto da bipne i krene dalje, nista...

Sto cu sad???

Citiraj:

Autor daytripper (Post 767785)
mislim da je bios. probaj izvaditi van bateriju i staviti ju natrag unutra ili napravi clear cmos.

Hoce li mi sad pomoci baterija? I sto je clear cmos?

Sorry, nisam bas upucen:)

EDIT: Aha, sad znam sto je clear cmos. Sad sam uspio uci dalje... Samo mi nije bas jasno, da li ovaj jamper treba ostavit ovako sad ili sto?

nino 12.07.2007. 19:35

Ne, nakon par sekundi vrati ga na originalnu poziciju 1-2!

kovja 12.07.2007. 20:05

Evo sad je sve ok. Cak sam i, kako je rekao daytripper, izvadio bateriju pa je vratio natrag. NIsam siguran koliko to moze pomoci, ali vidjet cemo. Sad cu ga ostavit na memtestu preko noci pa cu vidjet...

daytripper 12.07.2007. 20:07

probaj rame staviti u single chanell... ako ti zblokira... cisto da vidis.

kovja 12.07.2007. 21:24

Moze, probat cu....

Tu je najveci problem sto ne vidim valja li to ili ne jer se moze resetirat za 10 dana i taj 10ti dan jos 3 puta...

Javim rezultate:D

domy_os 12.07.2007. 23:23

A jesi li testirao procesor? Ako nisi, istestiraj, provjere sve kabele, kontakte,...

I smanji sig, dozvoljeno je 5 redova normalne veličine. Možeš samo smanjiti font, bit će OK.

Marklar 12.07.2007. 23:56

Citiraj:

Autor domy_os (Post 768007)
I smanji sig, dozvoljeno je 5 redova normalne veličine. Možeš samo smanjiti font, bit će OK.

il stavi konfu iz siga pod moj komp..

kovja 21.07.2007. 13:16

Da se pohvalim, izgleda da je problem rijesen od kad sam napravio clear cmos.

Hvala na pomoci:respekt:

Optik 21.07.2007. 14:59

Ako te bude opet zafrkovalo ,probaj dat memoriji 2,00v

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:27.