PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Konfiguracije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Konfa - dilema MBO;dilema CPU & multi-lema Case (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=74207)

Ozy 10.07.2007. 00:08

Konfa - dilema MBO;dilema CPU & multi-lema Case

Dakle dilema za matičnu,socket AM2,je sljedeća :
1. Gigabyte GA-M52S-S3P --- 470kn Vemil
2. Asus M2N-E --- 570kn Links

- Gledao sam od Gigabyte-a matične - M55Plus-S3G ali nje nigjde nema;i gledao sam onda M55S-S3 - koja je isto u Vemilu i dođe nekih 535kn,ali ima samo 2 PCI slota. :fiju:
Pa sad se mislim između ove dvije gorenavedene,ali nekako mi ASUS ima bolje hlađenje;ima i veću cijenu,ali mi lepše i izgleda... :goood:
Pa molim vaše iskrene preporuke - čim stabilnije i čim poželjniji viši FSB zbog potencijalnog OC-a. :)

Dilema za proc je prosta ko' pasulj :
1. X2 3600+ Brisbane
2. X2 3800+ Windsor

- koji se bolje OC-a (pretpostavljam i ja da je Brisbane)...odnosno koji bolje uzet,cijena im je skoro ista,ono mizernih 15kn razlike je skuplji Windsor. Preporuke molim. :)

Više ili multilema je za kućište... :D
- CoolerMaster Elite RC330
- TT Mambo
- Sharkoon Rebel9 Economy
- Frontier Shinobi
- Sunbeam Silent Twister
Kućište mora biti crno,ili crno sa nešto srebrnog. Nipošto cijelo srebrno. Limit je nekih 400kn. Mora se moći kupiti u Rijeci... Ovo gore je sve iz Linksa.

Sviđa mi se i :
- TT Soprano VX ali nema ga više,gledao danas u Vemilu,u zadnji slažu nekome konfu,rezervirano... :(
- Gigabyte GZ-X2BPD-100,crno naravno;ali ni toga nema...

Evo još jednom smjernice za kućište :
- mora biti moguće kupiti ga u Rijeci
- do cca 400kn
- crne ili crno/srebrne boje

Molim preporuke te i da napišite zašto koje. Stavke kod kućišta bi išle ovim redom - dizajn;hlađenje istog (priloženi ventovi itd...),kvaliteta izrade/toolless...i upravo zbog prve stavke Chieftec ne dolazi u obzir... :goood:

Hvala svima unaprijed,a naročito elderima koji će mi lijepo pomoći i obrazložiti šta je najbojše. :D :chears:

Ozy 10.07.2007. 09:05

Bumpppp... :stoopid:

Ajde ljudi šta se toliko raspisali... :goood:

Savjet dakle za matičnu,makar recite koji je chipset bolji - Gigabyte ima nForce550 dok Asus-ica ima nForce 430 MCP...ša šta je bolje? :)

Proc će biti Brisbane 99%...

Kućište...neznam stvarno,dajte koji savjet. :chears:

SRV 10.07.2007. 10:27

maticnu najradije gigabyte-icu sa 690G chipsetom, dodje oko 630kn u Ve-milu.

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=71992

Ozy 10.07.2007. 10:48

E nema se toliko za matičnu,žao mi je ali nije moj budžet pa da ga rastežem,po dobrom starom običaju... :goood:

Nego našao ovu : Gigabyte M61P-S3, sAM2, GeForce 6100, VGA, SATA, FW,GLAN --- 540kn
Ima 4 PCI porta pa mislim da bi trebala biti ok. Od one Asus-ice odustao jer je žuta i ružna... :D U biti nije ona koja je na slici na Linksu,jer na slici je M2N-E...

Kućište - pa i dalje može preporuka,ali mislim da će u Vemilu u ZG biti jedan Soprano VX,taman... :)

EDIT : Sad vidim da i ova sa 690G ima samo 2 PCI slota...bed...a PCI-E X4 te X1 slotovi mi bash i ne trebaju...:fiju:
A inače ovu M55plus-S3G sam i mislio ali nigdje je nema...

stef 10.07.2007. 14:47

Abit KN9 nf4 ultra ??
Nije da je hvalim zato što je imam :D ... al je po meni jako dobra za cijenu:
http://forum.pcekspert.com/showpost....97&postcount=6

Jedino što ti opet dođu samo 2 upotrebljiva PCI slota.

Ozy 10.07.2007. 15:35

Tnx,vidio sam i to,ali već sam naručio Gigabyte i to GA-M61P-S3...6100 + nForce 430. Pa i ova integruša može dobro doći. :)

Usput budi rečeno,na to X2 3600+ ; a jedino se za kućište još do četvrtka premišljam,iako brijem da će biti TT Soprano VX za 400kn...kad sam ga već naručio pa da ne odustajem.

Ozy 18.07.2007. 16:05

Ajmo opet dignut thread...dakle :

Uzimam sebi si :goood: AM2 ploču,pa neznam koju uzeti. Na izbor bi bile recimo ove ploče :

- Abit KN9S nForce 550 - Links...cca 650kn;Q-OTES kao i kod 3-će navedene ploče...supač stvar :)

- Gigabyte MA69G-S3H, sAM2, AMD 690G - Vemil...cca 600kn

- razmatram i Abit KN9 nf4 ultra;ali zvao Nitel (tamo dođe 580kn) i kažu da je nema i da nema kod dobavljača uopće... :stoopid: ; stoga Stef uleti opet.. :)

- DFI nF4 ULTRA II-M2 INFINITY, nF4 Ultra - stim da je ona malo i preko 700kn;ali nema je sad u Linksu i neznam gdje je ima da bih je uzeo...a i veliki minus je ona zujalica...

Također bi došla u obzir možda i kakva Asus-ica sa kvalitenim hlađenjem; možda i Foxconn ili šta drugo,ali da je kvaliteno i ok za OC,te cjenovni rang od min. 500kn - max. 700kn.

Kod ploče su mi bitne sljedeće stvari,i to vrlo otprilike navedenim redoslijedom :
- kvalitet ploče (mislim na PCB,hlađenje,stabilnost i rad svih parametara/portova na def.);te 'dobar bios!

- OC'-abilnost;da ide solidno FSB,ajmo reć nekih 300mhz bi bilo ok;te po mogućnosti da pritom nema problema u radu sa svim mogućim mem. dividerima i CPU množom :goood: Također po mogućnosti da radi normalno sa 'raznim i/ili različitim memorijama :)

- da ima! 2 IDE kanala,važno mi je jer imam više optika (3 komada) + jedan backup ATA HDD... To i nije uvjet;ali bilo bi vrlo poželjno. :) Upravo i jedino zbog toga gledam ovu Abit KN9 i DFI Ultra II-M2,jer nF4 ima 2 IDE kanala;unatoč tome što se grije do usijanja vjerujem da bi mi tak nešto bilo ok..? Istina,ne mislim sad ulagat u TR i kojekave Zalmana hladnjakiće za NB;nemam sad para i za to... Zato mi Abit nekako leži super,jer tu samo na OTES nabacim Xilence koji već imam i amen;a i hladnjak će puhati preko toga - Hyper UC nadam se :)

- eventualno integruša kakva - zato i gledam ovu Gigabyte sa 690G chipsetom (je hladna ona,kad se OC-a,ili se grije dosta?...) :) Inače neznam sad za te Gigabyte kakve su po pitanju kompatibilnosti sa memorijama i kako ide nVidia 7900GS na ploču koja ima ATI chipset...?!

Dakle još jednom lijepo molim za pomoć ; primam i druge savjete i sugestije,uz naravno prijedlog po mogućnosti barem jedne sa gorenevedene liste. Hvala :chears:

EDIT :
Molim detaljno mišljenje o hlađenju pri OC-u Gigabyte 690G-SH3 matične,jer izgleda mi ponajbolje od sve 4 navedene,ima doduše 1 IDE kanal;ali nadoknađuje mi to sa integrušom sa HDMI izlazom,uz HDCP sliku i zvuk.
Jedino neznam dali će se 'konfliktirati sa 7900GS (OC-anom),jer vidim da je i optimizirana za CrossFire sa još jednom ATI-com u x16 slotu...
Hlađenje mi izgleda nekako jadno,pa zato pitam je to općenito 'hladan' ili 'topal' chipset te kako se ponaša pri većem OC-u?
Kakav je BIOS što se detaljnih podešavanja za memoriju i općenito tiče; dali je 'ispeglan ili ima mušica...?!

BTW : pročitao sam thread o toj - novoj dobroj 690G ploči.

Ozy 18.07.2007. 18:33

Ove ploče nema više nigdje,ili je nije ni bilo kod nas...? :stoopid: - Biostar TA690G

Općenito ne vidim Biostarki da ima igdje,ni onih starih...osim nešto za s.775 u Kvarku...a ni toga nema...

Ozy 21.07.2007. 19:25

Matična je kupljena...GA-MA69G-S3H :) Zahvaljujem se svima koji su odgovorili... :stoopid: :goood:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:20.