![]() |
PCI
Jel mi moze netko rec kako onaj broj u biosu uz PCI sabirnicu utjece na OC. Ja sam ga stavil po prijedlogu kolega na 108 i od onda ga nisam diral. Danas sam se malo igral i ispada da povecanjem tog broja iznad 108 mogu nesto bolje OC-at i CPU i memu. Jel to tocno ili...?
http://img67.imageshack.us/img67/611...4dt8bc1.th.jpg |
Misliš na brzinu PCI express sabirnice...
Default je 100mhz, a ako ideš na neki žešći OC, onda ga možeš malo i povećati, samo pazi da to bude u granicama normale, jer taj takt utječe na grafičku karticu... Npr. ja takt PCIE sabirnice nisam nikad dizao preko 105-110mhz...samo za potrebe OC-a... |
Da mislim na to. Al danas sam ga probal stavit na 120 i omogucio mi je veci oc meme cak do 1120 Mhz sto inace nikad nisam postigo. Koje su granice normale i kako utjece na graficku-vece zagrijavanje ili...?
|
Pa, da rekoh omogućava veći OC, ovisno koliko je podignuta, naravno ne samo proca, meme već i grafe, što je posebno uočljivo kod novog R600...
Inače, ako dižeš previše, postoji mogućnost da skuriš grafu... |
Hvala. Slobodno se i ostali ukljuce i navedu na koliko su oni stavili brzinu PCI express sabirnice na svojim oc-anim konfama???
Hvala Razer |
ja uvijek drzim brzinu PCI-E sabirnice na 100Mhz :)
|
Citiraj:
Meni radi na 125 MHz stalno, zbog Linked Boosta |
Najstabilnije je staviti na 100MHz
Marfinalni su dobici ako to povečavaš |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:16. |