![]() |
Zašto UVD u low end proizvodima, ali ne i u 2900XT
"We also developed the UVD solutions for HD 2400 and HD 2600, so that they could run in very low power mode and display a full resolution HD movie on a notebook, in one battery. The higher end has a shader based solution, which leads to higher quality (but has more power consumption). "
Znači vlasnici 2900XT ne kukajte, imate kvalitetniju sliku ;) |
Čitao sam na tomshardweru intevju s tipom i atija i kaže da uopce još driveri ne koriste neku novu tehnologiju za prikaz slike na 2900xt seriji i da ce to sredit uskoro. Kaže da kad to srede da ce slika na kartici bit bez konkurencije:))
|
Mislim da stvarno nisu normalni s tim driverima. To je kao da još nisu ni izdali karticu, jer kartica je hardver + driveri. Hardver su razvijali neviđeno dugo, a što je za to vrijeme radio softverski odjel, bio na godišnjem? U toliko vremena koliko su potrošili za razvoj same kartice i sva testiranja ovi su mogli uglancati drivere kao nikad do sad, a ne izdati ovako nedovršene.
|
i na kraju priče kartica guta 5 12v rejla :D
best buy nema šta. |
Citiraj:
Tu i tamo ugradim nekom nesretnom useru Nevidiu u komp pa uvjek pogledam koji su zadnji driveri i kaj je ispravljeno a kaj nije. Gledajući Release Notes za Forceware 162.15 beta za primjetiti je da se vuku neki problemi još od 6xxx serije, 7xxx serije i još uvjek su na listi... Nema dugo sam isprobavao pet drivera za 8800GTS i sa prastarom igrom (Far Cry) su tri verzije drivera imali probleme:baad: Za one koje zanima kaj je sfixano a kaj ne: http://us.download.nvidia.com/Window...ease_Notes.pdf Toliko o driverima... |
Hehe, ovo kao da gledam prepucavanje ljudi iz naših stranaka predivnih. To što ATi ima loše drivere ne možeš opravdavati nikako moguće lošim driverima NVidije. I obrnuto naravno
|
Citiraj:
Kako je AMD uzeo ATi pod svoju šapu nikako im ne ide. :zdero2: |
Citiraj:
Ajde mi molim te lijepo pojasni malo to sa "lošim driverima" Ako ti nije teško. Ja sam (za razliku od tebe) pokrenuo i igrao barem 7-8 igara i na 8800 seriji i na zadnjoj 2900XT. Igara a ne 3Dmarkove... Pa mogu barem koliko-toliko argumentirano dati svoje mišljenje. Reci mi-na čemu se temelji tvoje mišljene o kvaliteti ili nekvaliteti drivera??? Zanimljivo je da o driverima vole najviše pričati oni koji najmanje koriste igre...pitam nema dugo (dok mi je 8800 bila u kompu) poznanika sa istom grafom da li je on imao problema u Far Cry-u...joj nemam ti ja to...HL2-nema, STALKER-nema, COD2-nema...FEAR-nema...i da ne nabrajam dalje. Pa dobro, jel ti igraš nekaj uopće??? Samo WoW veli on:stoopid: Takvih je barem 50% na ovom forumu-igraju samo jednu ili dvije igre+markovi. Ali o driverima svi vole filozofirati i lupati ljinkove na eminentne stručnjake kao što su Fudo ili Theo pl Valich:D |
Citiraj:
to im je jedino što im preostaje u ovoj situaciji. kenjat ljudima kak će driveri napravit neznam šta od njihove kartice koja se nije baš pokazala nekim proizvodom a pogotovo ako uzmemo u obzir da kasne za nvidiom 6 mj. ukratko u banani su i sad seruckaju |
ja imam strpljenja :) tako i tako od dx10 igara ni D, a ove ostale koje igram tako i tako rade do jaja brzo zato ne znam cemu uopce komesanje...valjda nvidia igraci hoce svoje proizvode uzdizati u nebesa iako su beskorisni sto se tice dx10 kao i atijevi, da ne spominjemo uvd kojeg nemaju ni high end nvidije :)
|
Citiraj:
|
onda ati očito nema ni ekipu da im napiše drivere a nvidia ima (kad već spominjete nvidiu)
|
Citiraj:
Svaki ovakav spam ću ti ubuduće obrisati :-) Ako već pričaš-onda pričaj argumentirano pa reci na kaj misliš. Ako pričamo o UVD-u onda se drži teme. Neću više tolerirati neargumentirane spike u stilu "ja imam Nevidiu a ATI je sranje" ili "ja imam ATI a Nevidia je sranje" Ako pričamo o driverima onda i spomenite na kaj mislite (naravno ako imate pojma o temi i ne želite samo spamat thread blesavom ATI vs Nevidia spikom) |
Citiraj:
A tvoja izjava "Tu i tamo ugradim nekom nesretnom useru Nevidiu u komp" u najmanju ruku pokazuje da si nimalo objektivan po tom pitanju. Ja recimo već jako dugo imam NVidia kartice i jako rijetko nekih problema da sam imao i iz svog iskustva mogu samo pohvaliti NVidiu (za sada), i svakako se ne mogu složiti s tobom kad kažeš "nekom nesretnom useru". Znači, da se razumijemo i da ne dođe do nesporazuma, o 8800 i 2900 trenutno govorim isključivo sa stajališta nekog tko je pratio mnoge forume i mnoge reviewove (zbog namjere kupovine jedne od navedenih) i moje mišljenje je da su driveri podjednako dobri/loši, ali mi je jako žao što ATi ne postiže bolje (očekivane) rezultate. Ukratko, za razliku od tebe, ne hvalim jednu stranu, a po drugoj pljujem (i to, po mom mišljenju, totalno neosnovano). I nadam se da nećeš ovaj post obrisati samo zato što se ne slaže s tvojim mišljenjem. |
Citiraj:
Iz mog iskustva sa obe firme, što se tiče držanja obećanja oko drivera prednost dajem ATI-ju. Evo samo jedan primjer glede nvidie...već jako dugo se zna da hardware firewall za Nforce4 radi sranja, ima nekih problema i sa RAID-om, a opet zadnji driveri za Nforce4, relativno nov chipset, su stari preko godinu dana, i izgleda da Nvidia nema ni najmanju namjeru to popravljati. Ono što je žalosno je to da su neke od tih problema ispravili u driverima za novije chipsete, i ekipa je čak nekim kemijanjima sa driverima uspjela prebaciti dio drivera na Nforce4 i popraviti problem Ima i ATI svojih bisera, npr driveri za linux (ali vidi se da rade na tome, čak i za relativno stare grafičke) |
Citiraj:
Znaš kaj si zaboravio? Zaboravio si quotat gdje sam ja to nahvalio 2900XT a samo pljuvao po Nevidii.:) Ja za razliku od nekih velim ako imam problema sa igrom ili aplikacijom, bilo da se radi o jednom ili drugom proizvođaću Forum i služi za takve stvari. |
Citiraj:
|
Citiraj:
I da, evo na šta naletih : LINK. Problemi u Far Cry. Mislim, vrlo vjerojatno bih našao neke probleme i s 8800 da mal bolje pogledam po netu. |
no, onda se nemas sto razmisljati...dvoumit se mozes jedino oko kartica istog ranga cijene, a s obzirom da je gtx 200e skuplja, onda mora biti i bolja :)
|
Lik je kreten.
Ja igrao i sa betom i sa 7.5 (X2900XT i sa svojom AIW X1900) Po defaultu (i u CCC-u ili ATT-u je Geometry Instancing uključen) to je jedina stvar zbog koje Far Cry na ATI grafama ne bi radio. Ili to ili ako je nepatchana igra (sumnjam u ovo zadnje) Prije će biti neispravno instalirani driveri ili smeće od starih. Ili je bilmez isključio Geometry Instancing ..... mali edit-sad sam pogledao u log-imam becheve i sa betom i sa 7.5 Jedino kaj mi nisu benchevi za usporedbu jer sam Far Cry sa Nevidiom benchao na 939 (Opteronko na tri gige i dvije gige CL2) a ATI-cu na AM2 sa jednim modulom meme koja je radila na 600:suicide: |
@Jelc
Moguće da nešto nije dobro napravio. Ali vidi, većina korisnika voli (ili ne zna drugačije) instalirati drivere i možda samo uključiti AA i AF i baciti se na igranje. Ako to po defaultu ne radi, odmah nije dobro, jel. |
Citiraj:
Ako je tip takav tenkre da je to isključio onda nemamo kaj razgovarat... Na svu sreću: http://www.hocbench.com/ tu se može skinuti bench koji radi logove pa mi je tako ostalo dokumentirano i za Nevidiu i za ATI (2900XT):) |
Citiraj:
http://www.xbitlabs.com/articles/vid...s_4.html#sect0 prvi put da vidim da se netko žali, a kad sam malo prošetao sajtom vidi se da je anti-ATI nastrojen |
Valjda Anand ima bolji crack za Vistu nego Adrian:D
|
hehe Jelc. Ali nekako sam skloniji povjerovati ovima s xbitlabsa.
|
Ja sam propustio dosta Ati i Nvidia kartuša kroz ruke u toku godina, što svojih što tuđih, nisam našao ni kod jednih ni kod drugih nikakve veće probleme, ja si kupim ono što mi ima bolji omjer performanse/cjena za moje potrebe u tom momentu...
Ako ćemo bit sasvim stiničavi bio je issue sa Atijem na nekim starijim Via pločama di je malo (pre)vrckavo radio naspram nvidie ali to je problem viae a ne atia... |
:puke:
Ne budi lijen-restartao, otišao u Vistu i pokrenuo Far Cry koji je instaliran prije dosta vremena na XP SP2. Radi bez beda.:) Neš ti reviewa....:suicide: |
Citiraj:
meni je npr bitnije zasto "low" end ati grafe imaju a isto to nije ponudjeno u "high" end grafi... Ok kuzim da su ove jeftinije u manjem proizvodnom procesu pa se lakse da to staviti al opet... nije da bi mogla puno vise trositi da ima to a imho to je jako ljepa stvar. inace sto se tice ati i nvidia drajvera valjda zaposljavaju ljude bez skole koliko oboje imaju nedovrsene / lose drajvere... Sada govorim globalno al opcenito i jednim i drugima treba ocito lekcija iz programiranja.. |
Citiraj:
Za sada je to više marketinška điđa nego upotrebljiva stvar...nebuš valjda slidao puste GB HD materijala sa neta samo da se diviš kak ti grafa to vrti na piceku:D A HD DVD ili Blu-ray još nisu pali sa cijenom da budu zanimljivi korisnicima piceka. Bude valjda za Žićbo kad izađu novi modeli grafulja...možda već sa DX10 zamjenom za X1950 PRO |
core 2 duo na 2.8 ghz može vrtit bluray bez pomoći grafičke, čak i bez onih 15% opterećenja manje što većina grafičkih omogućava, a ko ima za 2900 ima valjda i za c2d. isto tako je i u codecima ogromna razlika, coreavc je oko 20% brži od ostalih.
kolko nas ima ekran za 1080p uopće, ja bi sve to ripo na 720p uz bitrate 4-6Mbit/s, to mogu i stariji kompovi playat i takav backup stane na dvd:D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:51. |