![]() |
Dali je moguc overclock u mom slucaju?....
Dakle radi se o maticnoj 478 socket, i P4 2.4 GHZ, kad odem u bios di pise FSB i taj takt, taj dio di bi se to dalo dizat je Sive boje, tj nema mogucnosti doc do njega lupit enter i mjenjat ga.
Dali je to do maticne tj nemoze se clockat radi maticne il je do procesora? Proc je northwood 512 kb Cache. |
Pomoglo bi da si napisao o kojoj ploči je riječ, ali vjerojatno prije nego što možeš mjenjati FSB negdje višlje treba frequancy ili neku slično imenovanu varijablu promjeniti sa Auto ili Default na Custom ili User...
|
Da, vrlo je vjerojatno u pitanju Auto postavka a ti trebaš postaviti User Define ili slično.
Mislim da u tvom BIOS-u izgleda nešto slično ovome: Frequency settings: Auto CPU Speed: 2394 MHz FSB Speed: 133 MHz Current CPU Multiplier: 18x Nađeš to plavo, stisneš + i onda će ti promijeniti postavke i moći ćeš onda kloukati. |
Citiraj:
MSI-PM8M-V 478 socket maticna... |
Bio sam sada u biosu, tamo di pise Frequency mogu mjenjat Dram clock i Dram timing.. cemo to sluzi?
|
koje su ti opcije ponudjene pod ovo prvo?
ovo drugo je mislim za namjestanje latencija memorije prvo bi moglo biti fsb ako imas opcije 133,134,135 .... i onda kad to promjenis ce ti se vjerovatno promjenit iznos fsb-a tamo di pise sivom bojom jesi pogledao ovo sto ti je Swarm dude rekao? |
Citiraj:
|
Matična ne podržava opcije za mijenjanje takta izgleda. Sa procem to nema veze.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:47. |