![]() |
Hladnjaci za P4
Dajte mi recite na kojim stranicama mogu pronači test P4 hladnjaka
|
Čuješ ako misliš malo jače overclockirat tu nema puno razmišljanja uzmi:
Zalman 7000A-CU Vjerovatno najbolji Cooler za Intel i AMD |
Da se odmah nadovzem na ovu temu namjeravam još malo probari iscediti megaherci iz svojeg proca koji sad dela na 2.4 sa s istim coolerom koji je bil i na 1.8 , ali bi si sad zel novi cooler pa me zanima dal valja kaj thermal solution p4e do 2.53 ghz, socket 478
slikica http://www.links.hr/photo/0760TSP4E.jpg ovak ljepo zgleda a i jeftin je |
malo sam pogledo testove i brijem da je thermalright sp-94 najbolje hlađenje za intela
jel zna neko mozda kad dolazi kod nas?? ali naravno da ni zalman 7000cu nije loš mislim da je jedan od ta dva kulera moj slijedeći izbor:rambo: |
Prav da vam velim dosada sam imal samo 3-4 hladnjaka za P4 u ruci. I jedina dva za koje ja vidim da vrijede su Alpha8942 ( koju imam doma i koja hladi 2.4@3,4 na 50C pod opterečenjem) i Swiftech 4000 (uzel ga je Lignja i stvar fakat zgleda i hladi opako).
|
Mogu ti preporučit nekoliko coolera
Ako hočeš overclockirat onda su najbolji Thermalright SP-94 , Zalman CNPS7000A-CU i nešto malo lošiji (na testu je bio za 1°C lošiji od 7000A-CU) Zalman CNPS7000-AlCu i GlacialTech Igloo 4350 Pro koji je imao iste rezultate kao Zalman CNPS7000-AlCu , a košta samo 68 kn |
Citiraj:
|
ko zna di ima ovaj thermalright sp-94 za kupit??
ja sam gledal i nema ga nigdje:rambo: :rambo: |
Citiraj:
|
Gorane,pregazili su nas! :) Sam briju o nekim zalmanima i thermalrightovima a o našim mercedesima ni beknut. Dajte ljudi kolko koštaju ti hladnjaci?
|
Ovako u ve-milu Zalman CNPS7000A-Cu košta 350 kn , CNPS7000-AlCu oko 100 kn jeftiniji, a Thermalright sp-94 koliko znam njega nema još kod nas za kupit, a vidio sam da košta oko 40$ , kod nas če vjerovatno bit skuplji kad dođe
|
ima netko neki pasivac za s478, sa onim mehanizmom, ali bez ventilatora? joža?
|
sp-94 kod nas sigurno nema za kupit :-)
nego ja sam već to predlagao... idemo se organizirat i naručit izvana kaj nam treba. poštarina će tako ispast prava sića, a stvari poput novih thermalright heatsinkova možemo doma sasvim fino prodat s jako lijepom zaradom. ima tko zainteresiran? |
Citiraj:
Uostalom, radije najdes firmu registriranu na uvoz, koja dobro stoji, i dogovoris se tamo s osobom za nabavu da naruci XX komada necega, jer firma moze dobiti i dodatni rabat. |
Citiraj:
|
nabavil sam si i ja 8942, ali mi se cini da je moj stari HP puno bolje hladio. A nema smisla, i veca je i bolji vent i Cu/Al konstrukcija, ali losije temperature. Provjerit cu jos jednom, nema smisla :)
|
Citiraj:
bolje provjeri , da ti se nije ko Jozi odvojil kuler od proc , pa se on cudio kak mu je tak spor i vruc :) |
Citiraj:
|
ne mogu vjerovati
|
Citiraj:
|
Termalna pasta služi za popunjavanje mikropora između procesora i hladnjaka.
Kad nanosite pastu treba stavit jednu kapljicu i razmazat sa nekom karticom (ja koristim X-icu :D). Sloj na procesoru bi trebao biti tako tanak ta se kroz njega vide slova, alo to je skoro nemoguće postič, ali vrijedi pravilo (nije kao u sexu) što tanje to bolje. Bilo bi najbolje da se heatsink i CPU pobruse sa jako finim vodobrusnim papirom da nestanu sve nepravilnosti na njima i montirat hladnjak bez paste. Bilo je takvih testova na www.overclockers.com ,ali dosta davno. |
Citiraj:
nije se prelila sa strane, nego je bilo "malo previse", ne znam za bolji izraz :) i pritom stvarno mislim "malo", ono, tipa sad je toliko da je prakticki nema - stavio sam full malo paste, stavio gore hladnjak, malo ga promrdao po procesoru da se pasta sto bolje uvuce u pore i to je to, kontakt je vecinom metal na metal. A prije je bilo proc pa pasta pa hladnjak, na svim mjestima. Eto, jel malo jasnije? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja koristim ostricu od skalpela ili ak se pasta da lako rzamazivat tipa Spire silver grease stapic za uho. stavis malo paste, pa ak ju cooler istise sa strane stavis drugi put manje. |
Citiraj:
|
Citiraj:
^^ |
Citiraj:
|
Citiraj:
''Piercing attacks do extra damage to unaromred units and light armor...'' |
:D :clap: :clap: :clap:
|
Eto friški primjer. Kumu sam namontiral komp sa P4 2.4C i dignul ga na 3.0 iz prve. Gore je Alpha 8942 kupljena sa nekim fićfirićem od ventilatora koji nebi ni vinsku mušicu otpuhnuo i stvar radi pod punim opterečenjem na 42-43C u zatvorenom kučištu koje ima samo jedan vent straga i klasiku sa ispuhom preko napajanja.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:56. |