![]() |
Problem ventilatora na e4300
Pozdrav
Ponekad mi se pri paljenju javlja problem: Upalim komp, svi se lijepo boota, ali... ventilator se ne okreće. Proba, kao malkice krene, pa stane, a ploča zuji. Pa onda opet malkice kao krene, napravi pola kruga, pa stane, a ploča opet zuji. I tako... Ponekad krene, ponekad ja ugasim komp i onda krene normalno. Kaj je to? Zašto? U čemu je problem? Ploči? Ventilatoru? Napajanju? hvala i pozdrav |
pogledaj u biosu pod pc health status opciju FAN speed control method da ti nije podeseno na legacy, ako je onda ti se ventilator mjenja brzinu ovisno o temparaturi procesora, to stavis na disable i gotovo ... samo velis da ploca "zuji" kak mislis zuji??
|
Stavi u BIOS-u:
PC Health Status CPU FAN Fail Warning [Disabled] Smart FAN Control Method [Auto] Smart FAN Control Mode [Auto] |
zuji buzzer, onaj 'pc speaker', ploča mi javlja da neke ne valja
wex, probat ću. hvala |
Meni se cini da ti ga EIST zaustavi jer je proc "prehladan".. a to sto pisti, to ti je ono sto su ti rekli
|
Citiraj:
A ne vrti se vjerojatno jer ti je uključena temp regulacija (vent se vrti ovisno o temp)...ako to ne želiš (da se vent ne vrti kad je proc hladan, konkretno ispod 25C) napravi upravo ono što je kolega wex predložio... |
zahvaljujem puno. riješeno
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:14. |