![]() |
Vise memorije losiji OC (FSB)
Zna li netko zasto je losiji OC kad se stavi vise memorije...odnosno FSB je osjetno manji cim sam ubacio 4 komada od 1 GB?...
kad je bio 1 GB procesor je radio bez beda na 3.2 GHz ... sa 2 GB je radio nesto manje ispod 3GHz (FSB mislim na 328) sa 4 GB radi na 2.79 (cini mi se na FSB na 320) i k tome nisam siguran da je potpuno stabilan na toj frekvenciji... sa 4GB nece bootat na FSB 328 .... e da...dizao sam napone ..i to razne kombinacije..i nista nije pomoglo .. ima li ko kakvo rjesenje ili savjet kak opet dici taj FSB? Mozda ploca ne moze vise? |
Memorijski kontroler je više opterećen, pa zbog toga ne ide na stare taktove. A i više stickova - veće šanse da nešta pođe po krivu, a i ne idu svi stikovi jednako ;)
|
hmm..zaboravih navesti da memorija bez beda radi na 930-940 Mhz...bez dizanja napona.....tak da u memoriji nije problem..valjda...
cak ni dizanje napona na memoriji ne pomaze... damn.....Da li bi neka druga maticna radila bolje od ove PB5? |
Memorijski kontroler kod C2D-a je u northbridge-u...
Samo ne znam zašto tebi podizanje napona ne pomaže, to bi trebalo pomoć. |
Misliš P5B...i ne ista stvar bi se dešavala i na drugim pločama...
Na tvom mjestu me ne bi to zamaralo, ionako ne držiš memu tj općenito OC-an komp na max taktu 24/7... |
..thanks..
digao sam na 1.55V i tek je onda proradilo na 328 Mhz ..na 333 je nestabilan..mozda jer memorija radi na skoro 1 Ghz..a napon sam stavio na auto ... anyway htio pitati jel 1.55V sigurno ili ne?..poprilicno se crveni u BIOS-u na tom naponu... |
1.55V je granica za siguran 24/7 rad, sve iznad toga po Intelu, više nije toliko sigurno.
|
thanks svima
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:09. |