![]() |
Asus P5-K
Sta mislite o ovoj ploci cijena joj je oko 1300 kuna a ima nov chipset, dobro ili ne ?
|
Odlična ploča defintivno, možda malo preskupa ja bih rekao, no tek je izašla...
Inače što bih na njoj zamjerio je malo ''slabije'' rješeno hlađenje i gadan PCB :D (stvar ukusa)... Neki ovdje na PCE ju već imaju pa sačekaj da netko napiše nešto konkretnije... Kao alternativu bih naveo GB-ove ploče, ali na iste (ja osobno) ne bih išao zbog problema sa D9 memama... |
Bio sam u Splitu u Linksa i Čovik mi je preporucio tu plocu ne bax axe 2 ili deluxe kaze da je ploca dosta dobra a plus je i novi chipset
|
Daddy i ja smo jučer navili ploču onak nabrzaka na 410FSB sa E4300 tak da je ploča sasvim u redu.
|
Citiraj:
|
možda i bude ;)
|
Posto sam nabavio plocu prije nekoliko dana bio bi red da napisem dojmove :)
Instalacija i setup biosa je prosao poprilicno bezbolno. Spojio sam 2 PATA diska na plocu koje je WinXP tokom instalacije bez problema prepoznao. Update preko USB sticka radi odlicno. U svakom slucaju - obavezno updateajte ovako jer sam se puno nacitao o tome da Asusov update iz BIOSa cesce unisti bios nego da ga updatea(i sam sam to dozivio na staroj KT400 ploci) Sto se stabilnosti tice jos nisam imao niti jedno ledzenje sistema. Jedino mi se prilikom paljenja racunala ujutro dogodio cold boot - znaci dojde do Windows logoa i jednostavno stane. Reset i sve radi. No to mi se danas nije dogodilo. Vjerujem da ce novi bios to ispraviti. Na plocu sam stavio Corsairov 6400C ram i E6600 koji trenutno drzim na 3GHz(9x334)na 1.3v(posto ploca malo undervolta CPU-Z i Everest kazu da se ustvari radi o 1.225v). Zanimljivo da u idleu ocitava 1.265 :-/ NB se grije na nekih 41-44°C pod full loadom, a procesor na nekih 42-43 sa Zalmanovim 9700 coolerom na 1400rpm.. SB je na vuc na dodir...pretpostavljam iznad 55°c. Dali bi mu trebao osigurati dodatno hladzenje? Siguran sam da se proc moze jos dici, no trenutno mi je draze imati sto nizu voltazu na 3GHz koliko mi je za ugodan rad u PSu, a i za igranje - vise nego dovoljno :) |
U vezi SB-a, valjalo bi promijeniti pastu i staviti neki ventić od 40mm da puše, u slučaju žešćeg OC-a...slično je bilo rješeno hlađenje kod P5B, pa sam ja to tako riješio...
Inače po pitanju vdropa, normalna pojava...u full loadu to još više padne... |
Kako si montirao 40mm vent?
|
Pa jednostavno...sa šarafima :)
|
Da malo pokazemo kako ploca moze "ici".Izgleda da je je P35 malo imuniji na Allendale-e, pa ide malo vise s njim.
Sva sreca kaj mene ama bas nikad ne posere sa procevima tako da je zedan ko vrag.Za ovaj takt mu je trebala postavka od cak 1,550V, sto je u prijevodu 1,5u idleu i 1,46 u loadu.Strasno. http://www.imagesforme.com/thumbs/8798410.JPG |
Jako lijepo, samo mi reci dali si probavao istoga na 965 ploči?
|
|
Citiraj:
Citiraj:
http://www.imagesforme.com/thumbs/3506pi.JPG |
Uhh super....bas sam htjeo procitati neka misljenja iz prve ruke i bas mi je drago sto naleti odmah na odgovarajucu temu :D
Znaci novi chipset, ploca nije puno para, a nije losa ni za overclock Sha mislite kako bi se "otprilike" na njoj ponaso E6400? |
Otprilike mogu reći odlično. Proc radi na 266mhz tak da nema bojazni od fsb walla, ima množitelj 8, tako da ni ploču nećeš morati puno forsirati...
|
ajmo ljudi malo textova u ovu temu, pravo me interesuju i naj manje sitnice
treba uskoro da je narucim... enibadi?? |
Cijena je pala na prihvatljivu razinu, tako da, ako imaš love za dotičnu, ne bih dvojio ;)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:52. |