![]() |
AMD turion 64 x2 TL-52, kako poterat obje jezgre na 100%
Ev vak...imam ovaj proc na notebook-u...i sad me zanima kako ga naterat da obavlja jedan posao sa punom snagom...npr. ripanje DVD-a
Jel kak sam skužio, kad ripam dvd, onda koristi samo 50% od obje jezgre što u konačnici ispadne da jedna jezgra obavlja posao ripanja, dok drugi dio resursa ostaje slobodan korisniku...što je u biti i karakteristika 2x proca... :) E sad ja bi radije da on upogoni obje jezgre na 100% tak da mi onda ripanje brže napravi...e sad, dal ga je moguće naterat na takvo nešto...? |
Ako program nema podršku za višejezgrene procesore, ništa od 100%. Ili mjenjaj program ili preko Task managera i Affinity-ja zaposli drugi procesor da radi nešta drugo (ripaj 2 DVD istovremeno npr. ili neki drugi film konvertiraj u AVI :)).
|
Ripanje dvd-a s medija ovisi i o brzini prže tj. ima li rip-lock ili nema i tu ne pomaže ni 8 jezgri.
|
Možda je čovjek pod ripanje mislio DVDShrink?
Ovak usput -> THG Task Assignment Manager. |
Kad sam vec vamo...koji prog koristite za prebacivanje DVD-a u DIVX? Koji ima program da podržava višejezgrene procesore?
|
ako nisi bash upoznat s postavkama XviD-a preporucio bih ti da koristish AutoGK.
P.S. smanji sig, max 5 redova je dopusteno |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:55. |