![]() |
komp se sam restarta tokom dizanja
komp se ugasni sam od sebe nakon točno određenog vremena(20sec) i može se samo upalit ako se išteka iz struje i ponovo ušteka. nije moj komp tako da neznam pojedinosti(klinci se samo igraju na njemu).. probao sam korigirat bios ali ne uspjeva
|
možda se pregrijava, provjeri temp.
|
provjeri temperature i provjeri memoriju, probaj ju izvaditi i opet staviti i očistiti utore od prašine..česti uzrok restartanja tokom dizanja os-a..
|
Citiraj:
|
probaj s drugim napajanjem
|
očito se tada neki program podigne, bilo bi dobro da napišeš konfiguraciju
je li možda stavljeno da se prilikom dizanja OS-a pali Core Temp? |
komp se restarta prije ulaska u win.
konfa je amd sempron 2200+,2x256 ddr 400 kingmax,abit kw7,hdd 40gb,gf 4 mx,ms 400w |
Citiraj:
|
Neki driver je zeznut, ako ne možeš ni u safe mode reinstaliraj windowse
|
Samo instaliraj ponovo windowse i bit će sve u redu:respekt:
|
Citiraj:
|
da, ja sam imao takvih problema. dođe do logon screena i onda se restarta i tak može dok ga ne ugasiš?
|
vidi dal se vrti vent od CPU coolera.
ak je,onda ti memorija ne radi,najvjerojatnije jedan od modula. |
ako se ne može upaliti bez iskopčavanja napajanja, to nema veze s OS-om. najvjerojatniji uzrok je temperatura.
to što se gasi točno nakon 20 sekundi samo znači da proc radi već 20 sekundi, da ga windowsi (ili bilo što drugo) troše kako bi se digli, i da temperatura proca dođe na granicu automatskog shutdowna. |
postojale su nekakve Epoxove smece ploce koje su se mogle kupit u VE-Milu,rijec je o 8RDA3i 3.3 rev. koje su radile savrseno i sve 5,ali kad zgasis komp vise ga nisi mogo upalit,osim ak se ne isteka iz struje i ponovno usteka.ali mislim da nije rijec ovdje o tome.
upravo restartanje u loopingu sam imao kad je krepao jedan od (pazi cuda) Kingmaxovih modula na NF7 ploci. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:37. |