![]() |
athlon 1700+ t-bred overclock
pozdrav ekipa
stavio sam 400 mhz rame i probao dignuti sabirnicu procesora athlon xp 1700+ na 166 mhz.. sad mi radi na 1830 i kusur mhz i prepozna ga kao 2200+ da li netko ima iskustva s tim, da ga ostavim ovak ili je to previse da spustim mnozitelj da radi na nizoj frekvenciji? hvala na odg |
bilo bi dobro da napises koju plocu imas...
najbolje da stavis na 200mhz i mnozitelj npr. 8x za pocetak... takoder ovi rami ti ne rade na 400mhz vec na 333mhz(2x166)... tek kada sabirnicu stavis na 200 ce oni raditi na 400 |
ASROCK K7VT4A+
|
Jel mnozitelj odkljucan?
imam i ja jednog 1700+ t-breda u drugoj konfi. na defaultnih 1.65v ga vec 2 godine vozim na 11*200 = 2200mhz probaj se malo poigrat, nemas kaj igubit... |
tesko da mu je 1.65V default...
1700+ tbred je bio: DUT3C: 1.6V def. DLT3C: 1.5V def. Barton je imao def. 1.65V |
stavih mnozitelj na 8.5, ak stavim sabirnicu 133 ili 166 OK, ali ak stavim na 200 ne boota (ne windowse nego uopce bios onda moram clearat).. (rame prepozna kao ddr400)
:stoopid: |
cek stavio si 8.5x200?
probaj sa jos nizim mniziteljem... probaj za pocetak sa 7x200 neznam tocno kakav je BIOS od te maticne ali ako vidis negdje za memoriju omjere stavi da bude 1:1 frekvencija memorije sa sabirnicom |
čudno da se na 1.6 volti na 200 ne boota;
imam 1800+ koji default radi na 1.5 volti i sabirnica ide stabilno do 215 pripazi i na temperatui, jer se ti mali gadovi hoće fest zagrijat |
Ja sam imao jednog 1700+ DLT3C i FSB nije htio preko 175MHz.
Zasto? Jer je bio TBred A! TBred A nisu mogli preko 2GHz a s FSBom je bila lutrija uhvatiti 200MHz! |
a možda je proc jednostavno zaključan :?
|
da je zakljucan nebi isao na 8.5 mnozitelj...
|
Ako ti sve radi nemaš razloga spuštati, ja sam svojeg Tbreda vrtio 3g na 2100 MHz na 1.65V i baš ništa mu se nije desilo - prodao ga kad sam kupio A64 i kolko znam kod novog vlasnika radi ko beba i danas na tim postavkama...
BTW bio je otključani DLT3C Tbred-B 1700+ (zeleni) a postavke su bile 210x10 i 1gb TakeMS DDR400 rama , prvo na Soltek SL-FRN3-L pa na Epox 8RDA3i Pro ploči... |
Citiraj:
tek kad vidi dali ce mu raditi na tih 200, onda treba ukupnu frekvenciju povecavati mjenjanjem mnozitelja i eventualno voltaze ako ima dobro hladenje... |
Kolko sam ja njega skužio on pita dali treba spuštati frekvenciju generalno ne dali treba spušatio množitelj a dizati FSB ako oće dalje eksperimantirati njegova stvar, ali ako misli da mu je to neka kritična frekvencija - nije..
Zato mu velim da ako sve radi (nema BSODova i sl gluposti, pucanja testova itd) nema razoga ga spuštati... Eh da i 7x200 je vrlo malo bolje (da ne kažem ništa) od npr 11x133 jer tek kod frekvencije od oko 2GHz socket A procesori imaju neki benefit od 200FSB tako da... Kužiš što ti znači da je protok podataka brži kad je procesor zagušen? I na CPU testovima skoro da i nemaš razlike jer oni mjere samo CPU frekvenciju ali naravno u pravom korištenju ima, ali kako velim tek kod oko 2GHz to dolazi na svoje... Multi 9-11 je najbolji za klokanje na socket A... |
...
Citiraj:
imao sam oko 10 socket A procesora i performanse su rasle sto je FSB bio visi (u svim igrama, programima, benchmarcima osim programa koji su davali bolje rezultate neovisno o FSB-u a ovisno o samoj frekvenciji procesora)... Ugl. dizanje samog kompa, otvaranje podataka, lodanje igre itd. je bilo brze sa vecim FSB-om, a i same igre su isle bolje... ne kuzim zasto bi tek nakon 2000mhz bio neki benefit? ja sam osjetio razliku na bilo kojoj frekvenciji... iako naravno da sam i sam drzao preko 2000mhz jer ti Tbred-i su svi redom isli preko 2000mhz bez problema...ovisno o voltazi Ja sam mu rekao da stavi za pocetak na 7x200 zato da vidi dali uopce moze na FSB od 200 a da pritom procesor ne dode do svog limita... |
Zato jer je jednostavno preslab, eto zato...
JA nisam imao 10 procesora ali sam opsežno testorao onaj kojeg sam imao i još neke i to je zaključak do kojeg sam došao... FSB 133 vs 200 se naravno osjeti, ali FSB 166 vs 200 već dosta manje a 200 vs npr 220 skoro ništa... Najviše se osjeti kad digneš i takt i fsb a nekako 10x je mani najbolje omjere davao... Gle ja neznam kako si ti to točno "osjetio" poboljšanje u dizanju kompa, podataka i programa kada se program diže sa hard diska koji ima limit od 50ak mb/s u najbojem slučaju pa mi fakat nejde u glavu kako ti 166 vs npr 200 tu može pomoći, ajde da si rekao ripanje DVD ili neko raspakiravanje koje traži mem bandwith i to je ono što sam rekao pod "u normalnom korištenju se osjeti" u to spadaju i igre i ostalo što se gure peko FSBa ali i to kako rekoh 133vs 200 je nebo i zmlja, 166 vs 200 je već bitno manje a 200+ ima smisla SAMO kada je procesor brži od 2ghz i to je najbolje sa 9-11x 200-250 (ili više ako možeš naravno) vrtiti, ovisno što ti procesor može dati... Ova diskusija je pintless jer ja ionako isam dovodio u pitanje princip većeg FSBa, ja sam kad sam imao Socket A bio sigurno jedan od najvećih propovjednika što većeg FSBa ako je takt procesora limitiran u odnosu na veći množitelj... Ja sam samo rekao čovjeku da nemora spuštati takt, a ne da nemože dizati fsb i spuštati množitelj ili čak dizati takt procesora i fsba dalje ako može... |
ja isto mislim da je diskusija pointless...
naime kao sto sam vec rekao, covjeku sam rekao da stavi 7x200 SAMO zato da vidimo jeli njegova maticna/procesor uopce u stanju ici na 200mhz FSB, a da pritom procesor ne dode do svog frekvencijskog limita. I onda ako radi na 200fsb, tek onda polako povecavati mniozitelj a time i samu frekvenciju :) Naravno da procesor na 200FSB a pritom 1400mhz nema smisla... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:21. |