![]() |
HD2900XT ili 8800gts 640????
dakle doslo je vrijeme da si uzmem novu grafu imam 3000kn +/- koja kuna. gledam te dvije grafe posto nemam para za 8800gtx , glava mi je puna do vrha u zadnjih tjedan dana gledanja tisuce i tisuce reviewa u usporedbi te dvije grafe , dali ce se poboljsati radeon kad izadju novi driveri ? ili jednostavno da uzmem gts zbog manje cijene manje potrosnje . pomozite molim vas glava ce mi puknut od toga .
|
kratko i jasno ati ;)-think 4 the future :D:goood:
|
Pa, samo kaj nisu izašli novi driveri-pričekaj pa odluči:)
|
da to sam i mislio pricekat , zasto da mislim na buducnost tj jel bolja ati za dx10 od nvidie?
|
ja bih uzeo GTS jeftinija, brža, manje troši. Ima li koji razlog da ju ne uzmeš?:D
ah driveri, ko zna kad će.. |
e pa to i mene drzi
|
Nvidia je NVidia. 'nuff said!
|
a ati je amd lol . mene isto drzi nvidia , ali uzet cu uvjek bolje pa makar to bio ati .
|
Citiraj:
@ Crazy Shale o da biče ;) sam malo strpljenja ;) |
Hm, yes, najavljivao je ATi i čuda s 7.5 verzijom drivera pa se to baš i nije dogodilo. Ja sam za 8800GTS, ali nadam se da će ATi ipak nešt skoro napraviti jer nema smisla da su 8800 kartice skoro iste cijene već 9 mjeseci.
|
ati :chears:
|
ATI rulez!
Kad izađu novi (bolji) driveri ide smrt GF8 |
Ja glasam za GTS. Imam GTX i prezadovoljan sam s karticom, a iskreno sam ziher da bi i s GTS bio jednako zadovoljan. ATi mi je još uvijek malo neistražena priča i zasad se ne bih u nju upuštao; možda se pokaže bolji, ali zasad Nvidia je svakako prvi izbor.
Kaj se DX-a tiče, s time se ne big opterećivao. O tom po tom. 88XX se kupuje zato da možeš sve vrtit na max. dobrim rezolucijama bez kompromisa hoćeš li koristiti 4X ili 6X AA, sa ili bez HDR-a i sl., a ne zato kaj podržava DX10. Barem sam se ja vodio tom logikom. |
Citiraj:
@Ati fanboyz...ma kupi si Ati, ona daje vise. Svakako.:D Vise struje, vise temperature i mozda visu cijenu. I novija je. I pricekaj drivere. Najbolje je dok cekas, bilo drivere ili novu graficku. Driveri ce razoriti G80 arhitekturu u korist Ati-a za barem 60% performansi. Ok, ovo je bilo cinicno. No osobno ne bi previse nade polagao na neke mega-drivere. Uostalom, prethodnih generacija Ati je imao generalno napredniju arhitekturu, vise shader procesora primjerice, kao i sad. Ali pitanje je iskoristivosti svega zajedno. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Koliko vidim najjeftinija 8800GTS 640MB je 2650kn i po meni ja jako dobar izbor. Najjeftiniji 2900XT je 2800kn te mogu reci da razlika nije pretjerano velika. Po zadnjim testovima 2900XT po performansama se nalazi negdje izmedju GTS 640 i GTX (u nas najjeftinija 4000kn) a cijenom je PUNO blize GTS 640MB i kao takav izbor je vrlo jednostavan - 2900XT!
Sto se ATI drivera tice moze se reci samo jedno - gori od prethodnih sigurno nece biti! :D |
@Jerry
istina ali nisi spomenuo ogromnu razliku u protrošnji prema gts najbolje bi bilo pričekati drivere i onda vidjeti razliku u preformansama pa odlučiti |
8800 ima bolju sliku od HD2900, a to nikakvi driveri neće riješiti.
|
A i ima toliko bolju sliku da će to korisnik primjetit?Ne bih rekao!
|
sve mi se čini da bu 2900 rasturil 8800gts,samo je pitanje vremena kad če driveri osvanut za ati,a tu su i specifikacije 2900 koje teško da če kog ostavit ravnodušnim:D
a možda ipak i nisam u pravu...ko zna.... |
Citiraj:
Ispuh iz stock coolera jedne i druge grafe je u neka 3-4C razlike sto i nije neka razlika ako si na taj kriterij mislio. |
nisam mislio na snagu napajanja nego na račun struje
koliko struje troši 2900xt http://www.xbitlabs.com/articles/vid...ecture_14.html ili tu http://www.guru3d.com/article/Videocards/431/3/ ati http://www.guru3d.com/article/Videocards/391/9/ nvidia GeForce 8800 GTS at 338 Watts ili tu http://www.guru3d.com/article/Videocards/431/13/ Videocard System Under load 8800 Ultra 371 Watt HD 2900 XT 400 Watt imaš i temperature ispod ne kažem da je 2900xt loša kartica, zapravo je malo bolja od gts ali ima veću cijenu, veću potrošnju i zato sam preporučio da se pričekaju driveri da se vidi ako je to isplativo osim toga i ja sam razmišljao da uzmem 2900xt |
neznam dal da se zabrinjavam dal ce moj hx520 moc to sve gurat nadam se da oce ukoliko ne nis od radeonke ipat pije ko smuk grafa strasno
|
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=70993
pogledaj ovo za napajanje i što nebi moglo gurati (otprilike ti je isto kao taj seasonic 550) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
pa dizat da al do nebesa bas i ne .
|
Nijedna :D
|
Vec imas neke testove s novijim driverima i xt dobija gts u svim testovima do rezolucije 1900*1200 a dalje i nije bitno jer sumljam da imas 15000kn za 30"monitor... Takoder sto je veoma bitno tip iz atija kaze da u nekim podrucjima ocekuje jos dodatnih 30-40% performansi jer kako kaže tipovi iz odjela koji pišu drivere nisu imali dosta vremena da ih prilagode... E da sto se tice testova samo potrazi na googlu (s novijim driverima) i vidit ces da xt ubija gts a u par igra je brza i od gtx... I na kraju sto se tiče potrošnje sto mi je jako smijesno jer svi imaju 3000kn+ za grafičku a nemaju 500kn za napajanje koje može vrtit grafičku daj lol! Inače na testu sto sam ja gledao tip je imao oc xt, core2 oc na 3.2ghz, 2 gb rama, 2 harda i sve to je vrtio na 550w napajanju.... max opterecenje cijelog sistema je bilo 384w
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:57. |