![]() |
OT: Kupnja hardwarea preko interneta iz Njemačke, Austrije, Švicarske...
Možda je malo off topic ali stvarno ne znam gdje da ovo smjestim...
Zanimalo bi me ako je netko kupovao preko interneta van Hrvatske (može i USA) i koji je url shopa i kak je išlo plaćanje carine... Općenito iskustva... Imam iskustva sa naručivanjem obuće, odjeće, sunčanih naočala izvana ali bi sad probao i s pc komponentama. P.S. Malo mi teže ide traženje po siteovima s njemačkim jezikom jer nemam pojma german... HVALA!!! |
zar to ide na trznicu?
|
Premješteno, tržnica je samo za oglase :)
|
ebay ima sve na jednom mjestu. carinske troškove plačaš za robu iznad cca 500-600 kn vrijednosti ili ne plačaš ništa ako je pošiljka označena kao poklon no za to moraš žicati sellere na ebay-u
što se tiče komponenti imaš dvije opcije: 1.amerika je ful jeftina ali su poštarine visoke 2. u europi su cijene veće nego u americi ali su poštarine manje kako god okreneš nemožeš proći puno jeftinije nego da si kupio kod nas a ak ti nešto rikne morat ćeš slat na svoj trošak njima. mislim da je bolje platit 10-20% više kod nas ali znaš da imaš garanciju i mirno spavaš. |
Ma stvar je u tome da vani neke stvari dolaze ranije pa mi je zato zanimljivo...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:38. |