PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   problem pri paljenju kompa (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=71638)

shobru 10.06.2007. 22:44

problem pri paljenju kompa

u zadnje vrijeme, ponekad kad palim komp, ne uvijek, dogodi se da kad pritisnem gumb, zavrte se ventovi i tako bude par sekundi dok se jos ne pojavi slika na ekranu, i onda se zgasi, i tako par puta, nekad jednom, nekad 3 nekad 5, pa se upali ko da nije nista bilo... jel zna mozda neko zasto je to? inace komp radi normalno...:stoopid:

fatal_error 10.06.2007. 22:57

koje napajanje koristiš

možda ti je napajanje preslabo

možeš malo bolje pojasnit:D

shobru 10.06.2007. 23:08

pa neznam kako da bolje pojasnim kad niti meni nije jasno :S
imam aopenovo napajanje od 300W i nije preslabo jer ga imam vec vise od godinu dana i radilo je normalo do pred neko krace vrijeme...

fatal_error 10.06.2007. 23:35

pa ako ga koristiš godinu dana moguće da je oslabilo, (kondenzatori se istrošili il nešto) za to bi bila zaslužna ova naša divna struja (oću reć elektra) koja ima oscilacije napona između 150 i 230 V, pa koja te uhvati u trenutku! a napajanje to trpi!

misim- ne mora bit

Graficar 11.06.2007. 00:21

Citiraj:

Autor shobru (Post 742924)
u zadnje vrijeme, ponekad kad palim komp, ne uvijek, dogodi se da kad pritisnem gumb, zavrte se ventovi i tako bude par sekundi dok se jos ne pojavi slika na ekranu, i onda se zgasi, i tako par puta, nekad jednom, nekad 3 nekad 5, pa se upali ko da nije nista bilo... jel zna mozda neko zasto je to? inace komp radi normalno...:stoopid:

Mozes napisati jos stogod o svojoj konfiguraciji?
Ja takoder imam ovaj problem.

Sve je radilo najnormalnije, a onda jedan dan pocelo...
Totalno isto. Par puta se upali i ugasi, pa proradi, ali minimalno jednom...
Nije mi bas jasno...

E, i napisi dal si clockao...

shobru 11.06.2007. 00:52

Citiraj:

Autor Graficar (Post 743036)
Mozes napisati jos stogod o svojoj konfiguraciji?
Ja takoder imam ovaj problem.

Sve je radilo najnormalnije, a onda jedan dan pocelo...
Totalno isto. Par puta se upali i ugasi, pa proradi, ali minimalno jednom...
Nije mi bas jasno...

E, i napisi dal si clockao...

nisam nista clockao, nezelim se sa time zafrkavat jer bas nemam vremena procitat nesto vise o tome.

sto se tice konfigracije: p4 prescot 2.8, radeon 9550xt, 512 ddr400, seagate 120gb, abit 1e7 tako nesto, moram pogledat, ne sjecam se sad svega u detalje, nisam sad na svom kompu pogledat cu sutra:kafa:

coconut 11.06.2007. 08:05

Jesi stavljao kakav novi hardver u zadnje vrijeme?

shobru 11.06.2007. 10:40

nope... jedino sam mjenjao cooler na grafi, i mjenjao pastu na procu....

Graficar 11.06.2007. 13:17

Dal je moguce da cooleri za***avaju napajanje pa zato?
Jer mislim da se meni to pocelo dogadati bas kad sam preslozio kablove i ustekao jos dva coolera (jedan za NB, drugi za HDD).

Jel imao netko slican problem, jer nemam nista slicno u konfiguracijama...

shobru 11.06.2007. 15:06

ja sam stavio pasivni cooler, tako da guta jos manje struje sada nego prije, ako nije neka razlika prevelika...
jeli moguce da se gumb az paljenje "izlizao" ili tako nesto, iako tesko, posto se upali prvo pa ugasi ...:stoopid:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:34.