![]() |
x1950 pro vrm pregrijavanje
imam problem koji sam primjetio da je cest s ovim karticama, tj igrice mi blokiraju u roku od 10 min mislio sam da je krivo napajanje pa sam stavio chieftec 550w ali se nastavilo. i ljudi su zeključili da je krivo pregrijavanje vrm-a i jedini koji omogucavaju hlađenje toga je accelero x2 (reviziji za x1950) ili nabaviti heatsink za vrm! gdje mogu kod nas do toga!
|
Pročitaj ovaj post;
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=69206 Tko je zaključio da je do vrm-a? Nadam se da ne govoriš o dućanu (servisu) gdje si je i kupio, jer ako je do vrm-a kartica je neispravna i moraju ti ju zamijeniti. Kad sam svoju donio na servis i rekao da radi jedino uz dodatni ventilator, odmah su rekli da to nema veze i da mora raditi sa stock hlađenjem. Sutra bi mi napokon trebala stići nova kartica:) |
a ja iz svega što sam procitao na netu... problemi ovako izgledaju u vecini igara kada su pokrenute kroz neko vrijeme koje je potpuno različito, ponekad par minuta da radi ponekad nekoliko sati ili mi se resetira ili se smrzne ili samo grafička prekine raditi i sve se zacrni ali se ponovno aktivira... vpu recovery radi :) e sad sto da radim? stavio sam novo napajanje 550 W chieftec spojio sam 2 napajanja tako da je trebalo biti 950 W, otvorio sam kučište i pustio da radi otvoreno (za to sam nasao cak na netu da pokvari protok zraka) jedino jos nisam stavio brdo ventova unutra kako sam nasao da je rjesenje na netu ili nekakve druge gluposti vezane air ductove... probao sam sve moguce drivere. obicne catalyste 6.8 do 7.4, omege... ali sve je isto.... inace konf je e4300 neoverclockani ga-P965-s3 giga rama.... itd. pomoc!
|
Ako imas mogucnost probati na nekoj drugoj konfi...ako ne, na reklamaciju....
|
Citiraj:
Ručno vent grafe (u ATT-u) na 90% kad se igraš pa vidi da li će biti rušenja. Ako si clockao proc ili memu isto spusti na normalne taktove. SP2, zadni DX9. |
hm...koji su to vrm čipovi? oni 2 odma pri kraju grafe ili oni poredani ko vojska kod rama?
i da, bi bilo kakvog učinka da zaljepim one plave pasivce od zalmana na te ogromne čipove pri kraju grafe? (mislim, dvokomponentnim ljepilom :D) znam da se neda onda vise nikad skinut, al nema veze... |
sada mi dva dana nije blokirao tj. do sad otkad sam napravio ovo, na te vrm-ove sam stavio coolmasterove pasivce za memoriju (koštaju 15 kn a samo sam dva upotri***io, pa sam probao s njima) stavio sam 8 cm vent koji puse u karticu (na milimetar je udaljenosti) i jedan 5 cm koji otpuhuje sa stražnje strane grafičke... i sve ventve napaja posebno napajanje koje i samo puse u kuciste
|
ponovo sve iz pocetka
1 privitaka
novo!!!
glupost.... cini se da nema vze s time.... naime igrao sam supreme commandera i raibow six vegas koji ovito s time nemaju problema... ali nedavno sam probao oblivion i test drive unlimited... i pogodite u roku od 5 min opet ista glupost.... a evo sheme kako mi izgleda sve a temperatue su u idle 37-8 env. gpu 52 a u opterečenju gpu je oko 72-75 a enviroment ne ide preko 45! nemam ideje... a driver je najnovija omega... i da nisam dirao stock cooler i od toga su 2 coolera 8 cm a jedan je 9,2 cm procesorski koji je bucan jako ali hladi ko lud! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:33. |