PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Ne "diže" se! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=70556)

Racker_CRO 30.05.2007. 10:31

Ne "diže" se!

Imam čudnu situaciju. Naime kad upalim komp nakon 2-3 sekunde se ugasi za pištajućim zvukom koji ne prestaje dok ne iščupam kabel od napajanja. Zvuk je kao sirena relativno kratki viši i niži tonovi. E sad, probao sam zamjeniti proc, napajanje, ram, vga i uvijek isto. Da li je ploča riknula?? Inače komp je radio ok, preslagivao sam nekakve komponente i od dva slagao jednog jačeg pa ne vidim razlog da mi matična samo tako riknula. Probao sam i clear cmos ali uzalud. :(

Ako netko ima nekakvu ideju...bio bih zahvalan.

Pozdrav.

Milentije 30.05.2007. 10:54

Pogledaj ovde.

Vido 30.05.2007. 12:02

Citiraj:

Autor Racker_CRO (Post 733446)
Imam čudnu situaciju. Naime kad upalim komp nakon 2-3 sekunde se ugasi za pištajućim zvukom koji ne prestaje dok ne iščupam kabel od napajanja. Zvuk je kao sirena relativno kratki viši i niži tonovi. E sad, probao sam zamjeniti proc, napajanje, ram, vga i uvijek isto. Da li je ploča riknula?? Inače komp je radio ok, preslagivao sam nekakve komponente i od dva slagao jednog jačeg pa ne vidim razlog da mi matična samo tako riknula. Probao sam i clear cmos ali uzalud. :(

Ako netko ima nekakvu ideju...bio bih zahvalan.

Pozdrav.

Cek malo, ti njega ručno ugasiš ili se on sam ugasi? Ako ga ručno gasiš možda bi ga mogao pustiti da pišti koji minut. Meni moj pišti kad je hladno (vjerovali ili ne). Ponekad samo 2-3 sekunde, a ponekad sve do kraja bootanja Windowsa.

Racker_CRO 30.05.2007. 13:31

Citiraj:

Autor Milentije (Post 733464)
Pogledaj ovde.

Gledao sam ali tu nema mojih bipova!
Znači konstantno bipovanje kao sirena hitne sa viskom i niskim tonovima.

Citiraj:

Autor Vido (Post 733515)
Cek malo, ti njega ručno ugasiš ili se on sam ugasi? Ako ga ručno gasiš možda bi ga mogao pustiti da pišti koji minut. Meni moj pišti kad je hladno (vjerovali ili ne). Ponekad samo 2-3 sekunde, a ponekad sve do kraja bootanja Windowsa.

Ne sam se zgasi nakon 2-3 sekunde, vidim da se vent upali disk zaasvijetli i onda se zgasi uz pištanje i takopišti dok ne iščupam napajanje ili ako dugo držim gumb za paljenje.

domy_os 30.05.2007. 13:41

Jesi li spojio CPU vent na ploču? Ako nisi, spoji ga, možda ploča ima neku zaštitu da se ne može bootati, ako nema signala na CPU fan senzoru.

EDIT: Rackeru, sig ti je u Firefoxu prevelik, u IE-u je OK...

Racker_CRO 30.05.2007. 17:19

Citiraj:

Autor domy_os (Post 733579)
Jesi li spojio CPU vent na ploču? Ako nisi, spoji ga, možda ploča ima neku zaštitu da se ne može bootati, ako nema signala na CPU fan senzoru.

EDIT: Rackeru, sig ti je u Firefoxu prevelik, u IE-u je OK...

Je vent je spojen, bez njega mi ne pada na pamet bootat komp, čak sam probao dva različita.

Prevelik sig? Misliš predug...kao previše linija? Da ga maknem...?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:21.