PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Vista install eror... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=70242)

papirus 25.05.2007. 22:34

Vista install eror...

Prvo sam mislio da mi je mod.izbrisao temu,ali pošto vidim da je bilo problema sa serverom,evo pokušat ću ponovo...Dakle,kad počnem istalaciju Viste ,na točno 48% instalacije,pojavi mi se sljedeća poruka:

"“Windows cannot copy files required for installation. The files may be corrupt or missing. Make sure all files required for installation are available, and restart the installation. Error code 0x80070241.”

Jel'ima ko kakvih iskustava..Unaprijed zahvaljujem....

Vuco 25.05.2007. 23:01

Vjerojatno se DVD izgrebao ili nešta. Ili se javiti Microsoftu (:D) ili probati sa drugim DVD čitačem (eventualno kompom cijelim).

Jesi prije instaliravao sa tog DVD-a bez problema ili ti je ovo first time ?

papirus 25.05.2007. 23:14

Citiraj:

Autor Vuco (Post 730740)
Vjerojatno se DVD izgrebao ili nešta. Ili se javiti Microsoftu (:D) ili probati sa drugim DVD čitačem (eventualno kompom cijelim).

Jesi prije instaliravao sa tog DVD-a bez problema ili ti je ovo first time ?

Nije se DVD izgrebao,na drugom compu.je bez problema instalirao Vistu..Inače na ovoj kanti na kojoj sam pokušao instalirati Vistu već je instaliran jedan OS,XP SP 2,a ja sam Vistu htio instalirati na particiju koja ima 54 GB i na kojoj nema ništa...Bio sam malo na stranim forumima,di je masu ljudi imalo sl.probleme,ali nigdje nisam vidio neke konkretne prijedloge za pomoć..Ili jesam ali moj English nije na velikoj razini..:baad:

Skenirao sam comp.i kompatibilan je sa sustavom Widows Vista....

tutix 25.05.2007. 23:20

Ovo mi je poznato od nekud :D. Uglavnom instalaciju moraš bootat (preko BIOS-a) a ne započet iz Windowsa jer neće upalit. Nisam skroz siguran al mislim da je to to.

Vuco 25.05.2007. 23:21

Huh, onda nekaj ne valja očito. Ali koliko sam ja čitao, problema sa Vistom uopće nećeš imat, a ako buš imao, onda će to početi odmah :)
Vrlo vjerojatno ti spadaš u ovu drugu skupinu...

Ja sam prošao instalaciju i 32-bitnih i 64-bitnih i radila je super Vista. A ovaj error može biti onak sve, od pukog slučaja da te Vista ne voli ili je stvarno možda DVD-ROM u igri ?

EDIT:
Ja pretpostavljam da radiš kako tutix veli, da ne ideš na neki update ili takve fore, već clean install.

papirus 25.05.2007. 23:29

Nikakv update već clean install...Uvijek dođe do 48"% instalacije i onda mi izbaci onu gore poruku"Error code 0x80070241.”...

Mislim valjda mu ne pravi problem to što hoću instalirati na E particiju,a ne na C di mi je XP,kojeg naravno želim zadržati..

Inače kanta mi ima 160 GB harda i podjeljen je na tri particije...

tutix,ja sam instalaciju započinjao iz windowsa????

Vuco 25.05.2007. 23:38

Mislim da nema veze na kojoj particiji to delaš. Barem ne bi smijelo :stoopid:

Brijem da je gro ekipe stavljalo Vistu u dual-boot, pa nisu imali problema...

tutix 25.05.2007. 23:47

Citiraj:

Autor papirus (Post 730774)

tutix,ja sam instalaciju započinjao iz windowsa????

Pa ne znam, to ti meni moraš reć, jesi li? Ti možeš napravit Clean instalaciju a da ju započneš u XP-u jel.

Citiraj:

Autor Vuco (Post 730789)
Mislim da nema veze na kojoj particiji to delaš. Barem ne bi smijelo :stoopid:

Brijem da je gro ekipe stavljalo Vistu u dual-boot, pa nisu imali problema...

Da nema veze, ja sam ju imao i na E: i na F: i uvjek je upalilo.

Kužiš postoji bug kad kreneš instalaciju iz nekih Windows-a zbog :fiju:

papirus 26.05.2007. 00:00

Pa ne znam, to ti meni moraš reć, jesi li?Jesam....:baad:

tutix 26.05.2007. 00:25

Citiraj:

Autor papirus (Post 730812)
Pa ne znam, to ti meni moraš reć, jesi li?

Jesam....:baad:

E pa onda odeš fino u BIOS (F2, Del), Primary Boot device - namjestiš na DVD-ROM, sejvaš promjene, ubaciš DVD i probaš.

Pucam na ovo (sa Microsftovog Technet foruma):
Citiraj:

Starting installation within XP does not work, I have copied the files to my HDD and tried
Postoji mogućnost instaliranja iz XP-a pomoću Deamon Toolsa-a i učitavanja .ISO image-a u virtualni DVD-ROM.

link

papirus 26.05.2007. 17:53

Citiraj:

Autor tutix (Post 730836)
E pa onda odeš fino u BIOS (F2, Del), Primary Boot device - namjestiš na DVD-ROM, sejvaš promjene, ubaciš DVD i probaš.

Pucam na ovo (sa Microsftovog Technet foruma):

Postoji mogućnost instaliranja iz XP-a pomoću Deamon Toolsa-a i učitavanja .ISO image-a u virtualni DVD-ROM.

link

Stari,veliko hvala, na uputstvima..Instalirao sam i sve je ok...Još jednom hvala...:respekt:

tutix 26.05.2007. 18:01

Citiraj:

Autor papirus (Post 731174)
Stari,veliko hvala, na uputstvima..Instalirao sam i sve je ok...Još jednom hvala...:respekt:

Nemaš frke. Sorry šta nisam skužio odmah. Stavio si upitnike pa sam se zbunio :). Uglavnom drago mi je da radi.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:53.