![]() |
Problem s Sapphire X1650 Pro AGP
Nabavio sam dotičnu karticu i problem je u tome što nakon nekoliko minuta se počnu pojavljivat artefakti na slici,nisu samo u Windowsima,nego i prilokom boota!Čovjek od kojeg sam ju kupio tvrdi da je kod njega radila savršeno pa ja sada vas pitam u čemu bi mogao biti problem,ima li neka caka za koju ne znam?Ne znam više što da radim!Napominjem da je grafa probana u još jednom kompu(Gigabyte ploča s nForce2 Ultra400,Antec 350W) i problem je i tamo postojao!
Svi detalji oko konfiguracije se mogu vidjet u sigu i pod moj komp! |
Nešto s grafom nije u redu.
|
To sam i ja odmah pomislio što je i logično,ali me je pokolebalo kada mi je čovjek rekao da je kod njega radila(pod pretpostavkom da je iskren,naravno)...
|
Chuj, ako si stvarno stavio grafu u drugi komp, a ona je i tada bacala artefakte, onda tu nema dvojbe. U grafi je problem. A taj tip koji ti je prodao grafu...hmm...a ne bi bio prvi koji je uvjerevao kupca kako kod njega sve radi, da bi na kraju ispalo - neshto sasvim suprotno.
Ako kartica ima garanciju, nosi je u servis, a ako ne....ehh...kukala majka. |
Da,nažalost to sam si i mislio!Grafa nema garanciju tako da mi jedino preostaje nagovorit čovjeka da mi vrati novce,a to upravo pokušavam napraviti!Vidjet ću što će ispast iz svega toga....
|
Klasicni lopovluk.
|
x1650
Citiraj:
|
Mogu probat...Skinuo sam njezin vent,ali čini mi se da ima previše paste tj. pasta je razlivena i oko gpu-a,možda joj to smeta,stavit ću novi tanki sloj paste pa probat....ništa me ne košta,jer se bivši vlasnik grafe naravno ne javlja!
|
Problem je na sveopće zadovoljstvo riješen!Stavio sam pasivne hladnjake na memorijske chipove i Rialto chip,ali mislim da je problem bio u prevelikoj količini paste na gpu-u,nakon zamjene te paste sa adekvatnom količinom iste,stvar je proradila i sada više ne pokazuje prije navedene simptome!Nitko sretniji trenutno od mene jer se ispostavilo da nisam bacio u vjetar 500kn!:chears:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:45. |