![]() |
jaaaako dugački usb kabel
n00b
zanima me da li je moguce napraviti usb kabel dug jedno 50tak metara. mislim, znam da je moguce, ali zanima me da li bi to radilo.... fala.... |
nebi, 5m je max
|
Nemože
U takvim slučajevima se koriste usb to ethernet konverteri koji su skupi. Sa usb kabelom napravljenim od stp kabela i hubom na pola puta možeš postici 10m ali neki usb uređaji nerade ni tako. Usb stickovi za wlan znaju proraditi i na 15m sa tvorničkim usb kabelom zbog male potrošnje. |
Citiraj:
|
Hub na svakih 5m i miran si. Ili još lakše: kupiš AP, i deri preko UTP-a, ištekaš-zaštekaš kabel isto ko i USB, a bolje će ti radit zbog eksterne antene. :chears:
|
znači ovako, što mi treba, živim na drugom katu, a zgrada ima 4. ja bih stavio antenu gore. malo bih se igrao s kanticama, 4quadima, tanjurima i slično.
problem je jedino u tome što je predaleko, pa ne bi imao koristi od antene, taman da ju spojim s ne znam kakvim kabelom. onda sam vidio da ljudi stave usb dongle u fokus tanjura i s time naprave dobar posao. prednost te varijante je što je jeftinija i što ne gubi signal. međutim, 50 m je ipak previše. morat ću prihvatiti ovu vašu varijantu. recite, pošto ne znam, što mi treba. možda i bez žice? |
Možda da ovako nešto smontiraš na krovu u kakvu kutiju samo antena da viri?. Koliko novčića, neam blage.
|
a da prvo odes sa laptopom na krov (ili preselis svoj desktopPC na par sati)
i vidis jel ima uopce sto korisnoga za uhvatiti? ...da ne bi ispalo da sve kupis-spojis, a oko tebe sve neke super zasticene mreze... posto ocito ciljas na neki upad u tudju mrezu? ili cisto posteno ides na spajanje s frendom u wlan, nisi napisao :) Citiraj:
|
menio se preko 7 metara se vec gubi napon
|
ma ne,
imam nekoliko otvorenih mreza i s prozora. jbg, zivim u samom centru rijeke. ;-) nego zanima me hvatanje hot spota turisticke zajednice... mislim da bi to mogao ulovit. ali njih vidim samo s krova.... (bar mislim da bih...) a s druge strane, čisto bih se volio igrati malo s antenama i tako to. ono, da sam nesto napravim i sa se poslije k***im s time. ostalo, ako nije neka pre velika lova bih kupio... sta sad... btw, hvatam neki ap kojemu je ssid vip WLAN (valjda sam koristio točne termine), čisto ako netko zna, da li bi to mogao biti nekakav vipov hot spot, pošto mi je njihova trgovina relativno blizu |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:12. |