![]() |
Problem s BIOSom
Trebam pomoć!
Stara konfiguracija: neki stariji pentium MMX u Socked 7, na meni nepoznatoj ploči sa ALi chipom, Caviar 3 GB, 64 MB, Win 98... zaštekao je u podizanju Kod uključivanja započne sa: BIOS V3.0 65142 KB Memory God Enter Setup Press Enter_Alt_Esc key na što ne reagira a onda se pojavi: Password Violated, System Halted! i stane poslije resetiranja sve se ponovi Nereagira ni na del ni F8, F2, F10 Probao sam skinut bateriju opet isto. Kako da preskočim taj Password? |
Izvadi i kabl od napajanja iz zida, zatim stavi jampere od CMOSa u položaj za brisanje i drži 30 sekundi (zaboravi onih 5 što piše) i onda izvadi bateriju i čekaj još jednu miutu pa javi ...
|
Ma da, resetiraš COMOS i moralo bi raditi.
|
Hvala
riješio sam problem tokom noći Kako nemam manuala za ploču a u blizini baterije ima tri skupine pinova sa jumperima s oznakama JP3 JP17 i JP18 neznam koji su za reset. Pa sam uspio nakon jedno trećeg pokušaja s baterijom i stvarno nije ju dosta izvaditi nego treba sačekati nekoliko minuta. U prvim pokušajima sam je odmah umetao a to nije bilo dovoljno. Uff Svejedno, hvala još jednom |
pa najčešće je onaj jumper koji je najbliže bateriji. ono... 99% slučajeva.
|
Na uputama za matične kaj nemaju jumpera zna pisat da se baterija vadi od 5 do 15 minuta.
Za moju matičnu piše 10 minuta. |
E to mi je fora. Matične bez jumpera za clear comos! Da mi je vidjeti tog fucking "inžinjera" koji je osmislio raspored na matičnoj pa mu ponestalo mjesta i pameti da stavi još 1 jumper! Nabijem ga:gringo:
|
Meni je lakše zvadit bateriju nego da sa svojim čevapima skidam i stavljam jumper.:D Uvijek mi opadne negdje u kučište pa ga ne vidim među silnim kablovinjem.:D Jedino bi bilo dobro da bateriju naprave još barem malčice veću.:D
|
Citiraj:
|
Ili izvlakač kao na Tuborgovim bocama. :D :D
|
Citiraj:
|
Ja se sjećam kada su se batrije lotale na ploču, stare DTK 286.
BTW da li je tko skoro kupovao bateriju ? Koliko košta? |
cca 10kn
|
5 kn u Ipercoopu.
|
E imali kakvih saznanja o radu sistema s shebanom baterijom, odnosno kad ju je dobro mijenjat?
Jel kad se sat pošeremeti ili kad se BIOS "defaulta"? |
Citiraj:
|
Citiraj:
cca 4-9kn |
Cjena na dan 9.12.2003.
Prilikom guranja kolica zamjetio sam majušnu bateriju i cjenu od samo 4.5 Kn. Daj bože dodjeli Nobelovu nagradu onome kaj je napravil kolica za šoping.:D :D Ali nisam zabadva gural kolica, dobil sam karton pive.:D :beer: :beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:29. |