![]() |
svchost.exe usporava comp?
Dakle, situacija je sljedeća:
na laptopu su instalirani WinXP SP2 danas, radi normalno, no pri spajanju proces "svchost.exe" zauzme 99%CPU-a i sve se zblokira. Ima tko ideju što bi moglo biti..Windozi su novi, tako da nije bilo prilike pobrati neki spyware il virusić..windozi originalni s sp2 |
aj si instaliraj
http://www.microsoft.com/technet/sys...sExplorer.mspx pa da vidimo u čemu je točno caka. naime, unutar svchost.exe ćeš tako vidjeti o kojem se točno procesu radi |
|
Evo, sad sam isključio windows update u c.p. i sve normalno radi vec par min.. Ne kuzim kako on moze uzeti 100% procesora..
|
To imam i ja u procesima. Jel to opasno?:)
Koristi samo ~4mb. |
Citiraj:
taj svchost služi (koliko se sjećam) za povezivanje pojedinih programa na internet.. updateovi i sl.. |
Citiraj:
Svchost.exe je naziv generičkog matičnog procesa za servise koji se pokreću iz biblioteka dinamičkih veza (DLL). Datoteka Svchost.exe nalazi se u mapi %SystemRoot%\System32. Prilikom pokretanja Svchost.exe provjerava dio sistemskog registra koji se odnosi na servise i stvara popis servisa koje mora učitati. Istodobno može biti pokrenuto više instanci programa Svchost.exe. Svaka sesija programa Svchost.exe može sadržavati grupu servisa. Stoga servisi mogu biti pokrenuti međusobno neovisno, ovisno o načinu i mjestu pokretanja programa Svchost.exe. Takvo grupiranje servisa pospješuje kontrolu i olakšava uklanjanje programskih pogrešaka. http://support.microsoft.com/kb/314056 |
|
Stari post, ali posluziti ce svrsi.
Neki dan mi j na racunalo naden virus. Avast je skenirao u onom blue screenu prije ucitavanja windowsa, i nasao virus SVCHOSL.exe, bilo je moguce samo ga izbrisati, ne i popraviti ili staviti u celiju. Naravno izbrisao sa ga,jer nije bilo druge, pa sada nakon dva dana sam primjetio da ne radi internet. Niti mogu pristupiti modemu kada ukucam 192.168.1.1 Sa drugog racunala mogu pristupiti modemu preko wirelessa i sve radi normalno.A sa ovog zarazenog ne mogu niti wirelessom pristupiti. Sto mi je ciniti? |
1. probaj reinstalirat lan drivere
2. start run cmd pa upisi SFC /scannow pusti ga da odradi pa javi rezultate |
Citiraj:
|
Citiraj:
Idem reinstalirati lan drivere, pa probati vidjti u cemu je fora. |
Citiraj:
Pise mi no Active network adapter. |
Citiraj:
Jedino sam uspio popraviti kada sam odradio windows repair, tj. reinstalirao windowse ali da sve ostalo bude kao i prije. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:29. |