![]() |
Temperatura
Već neko vrijeme na mojoj ATI 1800XL kartici se ventilator vrti više manje neprekidno. Mislim da se to počelo dešavat kad sam sa Windows Updateom updateo drivere za grafičku. Uglavnom komp mi je postao i dosta nestabilan. Zna se smrznut. Danas sam napravio uninstall svih drivera, digno komp u safe mod i uz pomoć DCa očistio drivere te instaliro zadnju verziju. Temperatura u idleu koju mi pokazuje CCC je oko 70°C što mi se čini malo previše. Savjet?
|
VF700 ALCU za 150KN
|
Ili VF700 kako je kolega preporučio, ili Accelero X2...
|
Al zakaj se odjednom počela tak grijat. Godinu dana je šljakala normalno!
|
Ne bi smjela odjednom, usisaj malo, počisti. Uglavnom hladna preporuka za zalmana, accelero je nekompatibilan sa 98% VGA.
|
Neznam, možda je taj update nešto pobrkao, si probao dizati Windowse na friško?
Koje drivere koristiš? Promijeni tvorničku pastu pa vidi onda kakva je situacija... @POP - Accelero isprobano ide i na X1800 I X1900 seriju kartica izuzev AIW verzija... |
MA komp mi je zreo za reinstall, jer sam u međuvremenu zmenjal pol kompnenti (proc, mema, pržilica), al mi se to tak ne da...
Danas sam skino friške drivere s ATIevih stranica i posaugal sam komp i temp se spustila 5 stupnjeva, na 67 |
Citiraj:
|
Jel možda bolji VF700-Cu od VF700-AlCu
|
Po meni Cu jer bakar bolje prenosi toplinu. Kao što vidiš, imam istu grafu sa VF-700Cu. Temperatura mi se smanjila u odnosu na stock za nekih 15 stupnjeva i daleko je tiše (zato i je Zalman na 5V).
|
Citiraj:
|
Kad je hlađenje u pitanju onda mi 20 kuna ne znači niš.
|
bolji je bakar od aluminija.a i sama ti cijena govori o tome....ako želiš malo klokat i takve stvari potegni do vf900 koji je mrak cooler...
|
Ne želim clockat. Želim tišinu i stabilnost
|
imaš thermalight hr-03 pasivni vga hladnjak za 360kn i imaš potpunu tišinu ili bilo kojeg zalmana vf serije tj ovisi o tome koliko novaca imaš....
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:15. |