![]() |
hlađenje
koliko se isplati kupiti neki dobar kuler grafičku karticu (thermaltake ili zalman) do nekih 200 kn i koliko bi mogao dobiti na OC-u
a koliko bi pomoglo neko pasivno (heatspreader) ili aktivno, ali dobro hlađenje memorije?? |
Re: hlađenje
Citiraj:
|
jedino ako hoces full tihi komp onda zemes od zalmana pavsivni kooler za grafulju samo ti je skup
|
Isplati se jedino, ak je serijski kuler smeće i bućan do zla boga, inaće ne.
|
Citiraj:
pa imaš istu karticu ko ja, samo je moja sapphire i kak si ju nabrijo, ja nemrem ako ne stavim novi bios, a i brijem da mi se kartica grije dosta vidio sam thermaltake kuler za grafičku za 80 kn, hladi na 5500rpm uz samo cca 25dBm neznam koliko se to isplati i dal cu ista dobiti??? |
Omega driveri. OK sad je nize al mi se neda sig mijenjat je rje svaki dan drukcije, furam ju na 300/280! Jebi ga memorija nece 3.6 i to jos infineon!:rambo:
|
Citiraj:
|
Pise ti na samim memorijskim cipovima. Sto ti je brojnizi to bolje to vise ide memorija.2.8, 3.0,3.3,3.6
|
Da dođe dan kad vidim nešto što se vrti na 5500 RPM i radi buku od 25 dB... možda u susjednoj sobi...
|
Prije je 35dB, TT pa da je tih to mi nekak ne ide skup.:argue:
|
Citiraj:
|
decki, nemojte pricati gluposti ako ne znate stvarne podatke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
onaj ko ima prošlomjesečni bug moze pogledati opis dotičnog kulera gdje piše "26,4 dB" isti podatak može se naći i na službenoj thermaltakeovoj stranici:rambo: :rambo: :rambo: :rambo: :rambo: no to nije sad bitno, mene samo zanima oce li mi to sta pomoci u OC-u ili ne, odnosno jel se isplati dat 80 kn???? |
Gle ja jednostavno odbijam priznat da nekaj dimenzija manjih od 80*80 na 5500 daje 25DB!
Imao sam ja coolermasterov betilatro koji se vrtio na 4500 i imao buko od 32dB-a. Na tvoje pitanj eto ti se neisplati previse radje skupi pare za Zalman ZM80C-HP-240KN i na njega deni 80*80mm vent ( Cooler for case brand 26 kn u HGshrotu ) mozes i bez venta al s ventom je bolji OC! |
pošteno!
samo me to zanimalo, idem ja skupljat pare... :rambo: |
Citiraj:
Inače, tih 25 dB mjereno je sa udaljenosti veće od metra, a nešto što se vrti na 5500 RPMa daje malčice iritirajući visoki zvuk. A osim toga, TT baš i nije poznat po tihim proizvodima. :burn: |
Citiraj:
|
imam je tt volcano 7+ kuler za proc i fakat se dere što je je, ali mene ta buka uopce ne smeta, tak i da su pogriješili što se tiče onih 26 dB, meni je svejedno, samo da dobro hladi.
brijem da cu uzet prvo tt-a da vidim šta ima, pa ako ne budem zadovoljan, hebiga |
Čuj, s obzirom da si pitao na prvom postu za pasivno hlađenje, pretpostavio sam da ti buka smeta.
Niš, otvori stranicu, uzmi sobni ventilator, stavi Crystal orb, nafrlji sve ventove do kraja i ćao. A prava solucija za dobro hlađenje je vodeno na CPU i GPU... |
ma uzeo bi ja odmah vodeno za cpu i gpu ali nemam para a i imao bi komplikacija sa ugrađivanjem u kantu pa mi za sada treba jeftino i koliko-toliko dobro hlađenje.
reci cu vam kolika je zaprvo buka od kulera cim ga montiram |
moja sa tvornickim kuljerom ide na 378/317 bez beda.
|
Pretpostavljam da je to Crystal Orb evo ovdje imaš test:http://gamer.vip.hr/hardware/crystal.php?id=5
I tamo piše deklarirana buka 26,4 a izmjereni je 25,9 decibela,znači ne previše,TT V7+ će ga nadglasat Evo test:http://gamer.vip.hr/hardware/v7plus.php?id=4 :beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:04. |