![]() |
Overclock barebone PC
Dakle imam onaj mali barebone komp, sa p4 1.7. Htio bih sada postici sto visi overclock kako mi TV ne bi stekao. U PowerCinemi kaze da je system req p4 na 2.6 pa bi htio sto blize tome doci, samo neznam kako. Nov sam u svemu tome. Inace uputstva za maticnu i kako izgleda BIOS. Help :)
http://rapidshare.com/files/29946809/fs50.pdf.html |
daj malo napisi specifikacije jer mi se neda na rapidshare gledat...ovisi koje uopce imas mogucnosti u biosu,koja je memorija,itd....
|
cpu - pentium 4 1.7 GHz s.478
Mbo - shuttle FS-50 manual u 1 postu ram - 256 mb Nanya 266mhz + 128mb pqi 266mhz - 64 mb na video ram Eh sad sto se spec tice za maticnu neznam sta je bitno, a da idem prepisivati... mislim da je bolje da se pogleda u manual. |
jel imas mogucnosti u biosu promjenit voltazu itd?
makar je memorija malo slaba...to je 133Fsb,znaci a na tolko je i fsb procesora....neznam koje memorije podrzava maticna...najbolje bi bilo ubost drugi proc... |
Kod mene je situacija da CPU Clock Ratio na 8x
Jedino sam ono zadnje mijenjao na 125 pa odmah ispod pise 125 x 2, i u xp-u mi pokazuje da radi na 2.12 ghz, probao sam i preko 125, ali ili se nece dici ili nece pokrenuti xp. Sad koliko se ja kontam, izgleda da je mem radila na 200 mhz umjesto na 266. |
memoriju stavi na 133....napon povecaj ako imas opciju malo,za 0.1V,ako nece bootat onda za 0.2,ali obrati paznju na temperaturu...da nebude previse....mozda se napon mijenja pomocu jumpera na ploci...mozda..to mi je palo napamet ako nemas opciju u biosu!
|
Jok nemogu, nema nigdje za promijeniti. napon takoder. jedini jumper je za reset biosa.
ah nista nek radi na 2.12 ghz. thx |
Raf-stavi sliku u thumbnails.
|
obrisano, moze lock
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:21. |