![]() |
OC Thortona 2000+
E pa ovako, vidim ja da dugo nije bila tema o OC Thortona :D :D ... pa reko idem stavit.
Šalu na stranu, stvar je ovakva: Kupio sam Athlon 2000+ (Thorton), imam ploču Soltek DRV4, te 256ddr PC2100. Ovako, mene zanima, do koliko smijem dizati FSB, gledajuća na to da je množitelj postavljen na 12.5*133. I dalje, kako ću saznati da li mogu mijenjat množitelj? pitam zato jer ga ne mogu mijenjat iz Biosa nego preko jumpera na ploči, pa me zanima jel postoji jednostavniji način nego kopat po ploči... zasad toliko.... :burn: |
Kako češ znati?! Pa probaj! Ak promjeniš množitelj prekidačima na ploči i vidiš da ti se promjenila frekva proca znači da radi...
Smanji množitelj i deri po FSB do kud ide. Nikad ne znaš do kud če iči... |
Nemoj zaboravit modat ga u Bartona.
|
Modat ga u Bartona?Kako se to radi?
|
Spojis L2 most!
evo ti link:http://forum.pcekspert.com/showthrea...&threadid=6674 |
Mislim da onda ne bi radio na mojoj ploči (Soltek DRV4 KT266A, 266FSB)... s modanjem ću pričekat dok ne promijenim ploču.
|
Mislim da bi.Jer s tim otkljucavanjem mu nisi digao defaultni FSB
|
Misliš da bi bila razlika u brzini? otprilike, how much?
|
mislim da sam negdje vidio da je nekih 7-10% al nisam siguran.
|
Zasad mi tolika razlika ništa ne znači.. nego:
Proba sam dizat FSB, i ne ide dalje od 141-2, nakon toga mi se windowsi zblesiravaju.. ne znam zboč čega ne ide dalje? memorija je inače 2*128 PC2100 TwinMoss ploča? Soltek DRV4? |
Digni napon na procesoru, na nekih 1,65V-1,7V, :D
|
misliš da bi pomoglo? ja mislim da je to prije zbog ploče, jer mi i stari 1600 Palomino nije htio dalje od 143 FSBa
|
Ma pomoglo bi kod stabilnosti, problem je ploča, digni malo napon memoriji, vjerojatno možeš izvuć još par MHZ
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:13. |