PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD Radeon (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   pomoc molim, dobre duse (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=68475)

hazdrubal 04.05.2007. 23:20

pomoc molim, dobre duse

upravo sam ugradio Sapphire Radeon X1950Pro 256MB Ultimate, uredno spojio na napajanje, ali se ne pali ventilator (Zalman). Zna li netko u cemu je stos? Mozda u tome sto se pali tek kada dosegne odredjenu temperaturu?
Znam da vam pitanje mozda zvuci budalasto, ali sam potpuni pocetnik.

Mazohista 04.05.2007. 23:25

Citiraj:

Autor hazdrubal (Post 715211)
upravo sam ugradio Sapphire Radeon X1950Pro 256MB Ultimate, uredno spojio na napajanje, ali se ne pali ventilator (Zalman). Zna li netko u cemu je stos? Mozda u tome sto se pali tek kada dosegne odredjenu temperaturu?

Jel kartica nova ili polovna, svakako bi vent trebo rotirat, jel vent spojen na maticnu plocu ili karticu, u svakom slucaju, vent mora radit odmah kad se komp upali.

Cali 05.05.2007. 00:22

definitivno mora raditi. provjeri da li je dobro spojen na karticu.

BOGDO 05.05.2007. 03:27

Slazem se s calijem.Btw koje napajanje imaš?

hazdrubal 05.05.2007. 07:36

panika

Citiraj:

Autor Mazohista (Post 715222)
Jel kartica nova ili polovna, svakako bi vent trebo rotirat, jel vent spojen na maticnu plocu ili karticu, u svakom slucaju, vent mora radit odmah kad se komp upali.

hvala decki na reakciji.
ventilator je spojen na grafičku, kako sam grafu izvadio iz paketa tako sam je stavio u slot. grafička je preko 6-pinskog PCIe spojena na Cheftecovo napajanje od 450W.
Ono sto me muci je da se ventilator ne da pokrenuti ni prstom, kao da je zablokiran.

tor 05.05.2007. 08:43

?????? Ozbiljno? Ne možeš ga ni fizički zavrtit? Odspajaj to, ode u racku sve....Rastavi hladnjak, pogledaj u čemu je stvar. MORA se vrtit, kako god okreneš. Na ventu imaš malu naljepnicu na osovini s unutrašnje strane (one okrenute prema tijelu hladnjaka). Ispod nje imaš mali poklopac koji skineš i onda imaš pristup do osovine ventilatora. Kapni par kapi finog strojnog ulja. Ako nemaš posluži i zvijezda za prvu ruku :D

walbandon 05.05.2007. 09:10

Citiraj:

Autor hazdrubal (Post 715211)

ako je nova, radije je odnesi natrag u trgovinu da ne izgubis garanciju...

Matesonik 05.05.2007. 09:11

Trk u ducan i neka ti daju drugu grafu...

edit: bravo ja i moje sporo pisanje

hazdrubal 05.05.2007. 11:12

sve je ok, malo sam promrdao ventilator i sada radi. hvala vam

hazdrubal 05.05.2007. 11:18

pomoc molim, dobre duse

slozio sam novu konfu, cini se da je sve ok, ali ne mogu dobiti slliku na monitoru. Sapphire x1950 pro ultimate sam umetnuo u PCIE_16 na matičnoj, spojio na napajanje, ali monitor veli da nema signala. Ima neko savjet?
Hvala...

Jelc 05.05.2007. 11:59

Provjeri kablovinje.
Da nije možda nekaj skviknulo kad je radila bez venta?
Sumnjam budući da je gore Zalman ali svejedno...

hazdrubal 05.05.2007. 12:13

Citiraj:

Autor Jelc (Post 715511)
Provjeri kablovinje.
Da nije možda nekaj skviknulo kad je radila bez venta?
Sumnjam budući da je gore Zalman ali svejedno...

kablovinje je ok, inace ne bi ni vent radio. nadam se da nije nista riknulo, jer je radilo bez venta par sekundi, odmah sam ugasio.

AC Thunder 05.05.2007. 12:50

Probaj napravit "clear CMOS", meni je često puta pomagalo.

Isto ako imaš slučajno dva keksa rama, probaj prvo sa jednim, ali prije toga napravi clear CMOS (reset BIOSA), pa ako radi digni vindoze i kad su prozori instalirani pikni i drugu memoriju, ako se i tada nebudu prozori probudili probaj zamjenit mjesta memorijama (ako ih ima vise) i obavezno clear CMOS.

VAŽNO: prije vađenja i stavljanja memorije obavezno fizički isključi napajanje (obično ploče imaju ledicu koja ti pokazuje da je ploča pod naponom).

Jelc 05.05.2007. 14:15

Citiraj:

Autor hazdrubal (Post 715528)
kablovinje je ok, inace ne bi ni vent radio. nadam se da nije nista riknulo, jer je radilo bez venta par sekundi, odmah sam ugasio.

Mislio sam da provjeriš kablovinje od grafe do monitora :-)
Da li je sve dobro sjelo, probati uštekati u drugi DVI grafe i slično...

hazdrubal 05.05.2007. 18:32

Citiraj:

Autor Jelc (Post 715636)
Mislio sam da provjeriš kablovinje od grafe do monitora :-)
Da li je sve dobro sjelo, probati uštekati u drugi DVI grafe i slično...

ma jesam, probao sam i na drugom monitoru i u drugi DVI...
nista, kapitulirao sam, sutra mi dolazi frajer iz servisa...ego mi je u banani :-)
hvala u svakom slucaju

vorda22 09.05.2007. 01:32

hmm...ak je sve spojeno dobro, onda definitivno smrdi na to da se skurila jezgra :(

zec_01 09.05.2007. 02:23

e kad stvari krenu loše...

windfucker 09.05.2007. 03:23

Ma,čekajte ljudi:jel taj komp uopće/ikada radio?Jesi još šta dirao?Provjeri sve druge kablove(uključujući reset/power...),možda si nešto nehotice izvukao?Imaš uputstva kako se što spaja,pa...mislim da bi se grafa morala sama ugasiti makar i nema slike,itd,pa ima temp.sondu...teško je povjerovati da se tako brzo skurila,no...slažem se sa ovim komentarom od zec 01,meni se 100put pokazalo istinito,eh...

Tekla 10.05.2007. 09:15

otkopcaj sve i ponovno sastavi tako je i meni isti problem bio sa monitorom sve radi ali slike nema.izvadio grafu i vratio je na mjesto i sada sve radi.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:57.