PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Članci (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=20)
-   -   EVGA e-GeForce 8800GTS 320MB KO ACS3- nabrijano čudovište (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=68080)

Milentije 01.05.2007. 09:32

EVGA e-GeForce 8800GTS 320MB KO ACS3- nabrijano čudovište

Ne znam zašto za cijenu stoji 0:stoopid:, no nema veze, u on-line shopovima je 320-360€.

Testna konfiguracija je mogla biti ipak neka C2D platforma.
I zanima me kakvo je to "novo" hladjenje EVGA stavila na ovu karticu (po cemu se razlikuje od referentnog)? Je li ta razlika samo u količini bakra koji je na kartici ili ima i nekih razlika u konstrukciji hladnjaka?

nino 01.05.2007. 09:59

Citiraj:

Autor Milentije (Post 711940)
.......
I zanima me kakvo je to "novo" hladjenje EVGA stavila na ovu karticu (po cemu se razlikuje od referentnog)? Je li ta razlika samo u količini bakra koji je na kartici ili ima i nekih razlika u konstrukciji hladnjaka?

Pa u textu pise da je... "No EVGA je otišla i korak dalje tako što je odlučila dodatno ohladiti i donju stranu kartice na kojoj je također ugrađen crni pasivni bakreni hljadnjak." :kafa:

Beren 01.05.2007. 10:36

Citiraj:

Autor Milentije (Post 711940)
Ne znam zašto za cijenu stoji 0:stoopid:, no nema veze, u on-line shopovima je 320-360€.

Testna konfiguracija je mogla biti ipak neka C2D platforma.

Osobno mislim da bi razlike u performansama bile minimalne s prelaskom na Core 2. To što Core 2 bolje vrti Super PI ne znači da ima beneficije kad je riječ o igranju u praksi (dakle s postavkama koje najviše opterećuju grafičku karticu).

Beren 01.05.2007. 10:39

Citiraj:

Autor nino5 (Post 711950)
Pa u textu pise da je... "No EVGA je otišla i korak dalje tako što je odlučila dodatno ohladiti i donju stranu kartice na kojoj je također ugrađen crni pasivni bakreni hljadnjak." (usput kritika za autora....hljadnjak :D )
:kafa:

Hladnjak je drugačiji u odnosu na referentni ne samo po tome što ima ploču na stražnjoj strani kartice. Ono, to nije referentni hladnjak, vrlo jednostavno.

Milentije 01.05.2007. 11:07

Citiraj:

Autor nino5 (Post 711950)
Pa u textu pise da je... "No EVGA je otišla i korak dalje tako što je odlučila dodatno ohladiti i donju stranu kartice na kojoj je također ugrađen crni pasivni bakreni hljadnjak." :kafa:

A ja sam pitao da li ima kakvih razlika u samoj konstrukciji hladnjaka (vise toplovodnih, ili nesto bas revolucionarno). I sam vidim da ima sa donje strane bakarnu plocu, i sveukupno mnogo više bakra od referentnog hladnjaka, ali sam mislio da je ipak nešto novo, nešto divlje. :D

Citiraj:

Autor Beren (Post 711970)
Osobno mislim da bi razlike u performansama bile minimalne s prelaskom na Core 2. To što Core 2 bolje vrti Super PI ne znači da ima beneficije kad je riječ o igranju u praksi (dakle s postavkama koje najviše opterećuju grafičku karticu).

Da se ložim na SuperPi već bi odavno kod sebe imao C2D mašinu. I sam si rekao (ukoliko si ti pisao članaka, nisam obraćao pažnju na to) da čitavoj konfiguraciji na kojoj je testirana graficka nestaje daha.

Citiram: "Također treba napomenuti kako EVGA-ina kartica pruža vrhunske rezultate koji bi bili sigurno još bolji da je testni sistem novije generacije, tj. da može pratiti tempo EVGA-ine grafičke kartice."

I ne nisam milsio da bi ta "jaca" masina morala biti C2D, nego bilo kakva kofiguracija sa više od 1GB RAM-a, i prcesorom navijenim preko 2.5GHz čisto da može filovati grafičku dovoljno brzo da bi ona mogla pokazati svu svoju snagu.

Beren 01.05.2007. 17:24

Ne, ja nisam pisao članak. Zato i kažem da baš ne dijelim mišljenje autora da konfiguraciji fali daha da vozi ovakvu karticu. Gigabajt rama u cijeloj priči također nije bitan budući da se radi o benchmarkovima koji se izvode više puta prije zapisivanja rezultata tako da zapravo ne dolazi do pada performansi zbog cacheiranja. Da, 2 GB se jako osjeti pri stvarnom radu odnosno igranju, no ovako preko brojki u benchmarkovima mislim da ne. Eventualno da se mjeri brzina učitavanja igre, ali to više nema veze s grafičkom karticom.

Gigi1 01.05.2007. 18:06

A cuj bas sam sad malo usporedjivao rezultate sa POW-om koji si ti testirao i u vecini testova si ti imao vise rezultate sa nesto slabijom grafom.

Beren 01.05.2007. 18:11

Koliko više?

+ i sam znaš da je vrlo teško uspoređivati mašine koje nisu identične. Sjeti se onog usporednog testa grafičkih kartica...

tor 01.05.2007. 19:18

A ionako sve zavisi od naslova, neki ne osjete razliku od 1000 MHz nabrijanijeg proca, neki već na par 100-tina daju bolje brojke. No benchevi ionako mogu poslužiti za usporedne rezultate u kontrolirani uvjetima, često ne odražavaju realno stanje stvari. Brojke su ipak brojke.

Mazohista 01.05.2007. 19:35

Razlika nije toliko izražena u igrama, koliko jeste u 3dmarkovima
Cisti primjer za to je sljedeci:

imate dvije konfe sa 2GB rama i 8800GTX karticom
prva ima san diego na 3GHz a druga C2D takodjjer na 3GHz
prva daje 7780 bodova u 3dm06 u WinXP, a druga daje 10688 bodova u 3dm06 u VISTI
Dakle razlika je nekih 2908 bodova, sto je oko 30%
Razlika bi bila jos veca da su obje konfe mjerene na winxp

Za igre bi razlika vjerojatno bila manja.:D

tor 01.05.2007. 19:39

3d čmarak ima testove proca i oni ulaze u konačni zbir bodova tako da to i nema smisla.

Mazohista 01.05.2007. 19:47

Citiraj:

Autor tor (Post 712397)
3d čmarak ima testove proca i oni ulaze u konačni zbir bodova tako da to i nema smisla.

Na to sam i mislio.:D

Beren 01.05.2007. 20:00

I onda isključi CPU test pa onda mjeri rezultate. :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:02.