![]() |
EVGA e-GeForce 8800GTS 320MB KO ACS3- nabrijano čudovište
Ne znam zašto za cijenu stoji 0:stoopid:, no nema veze, u on-line shopovima je 320-360€.
Testna konfiguracija je mogla biti ipak neka C2D platforma. I zanima me kakvo je to "novo" hladjenje EVGA stavila na ovu karticu (po cemu se razlikuje od referentnog)? Je li ta razlika samo u količini bakra koji je na kartici ili ima i nekih razlika u konstrukciji hladnjaka? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiram: "Također treba napomenuti kako EVGA-ina kartica pruža vrhunske rezultate koji bi bili sigurno još bolji da je testni sistem novije generacije, tj. da može pratiti tempo EVGA-ine grafičke kartice." I ne nisam milsio da bi ta "jaca" masina morala biti C2D, nego bilo kakva kofiguracija sa više od 1GB RAM-a, i prcesorom navijenim preko 2.5GHz čisto da može filovati grafičku dovoljno brzo da bi ona mogla pokazati svu svoju snagu. |
Ne, ja nisam pisao članak. Zato i kažem da baš ne dijelim mišljenje autora da konfiguraciji fali daha da vozi ovakvu karticu. Gigabajt rama u cijeloj priči također nije bitan budući da se radi o benchmarkovima koji se izvode više puta prije zapisivanja rezultata tako da zapravo ne dolazi do pada performansi zbog cacheiranja. Da, 2 GB se jako osjeti pri stvarnom radu odnosno igranju, no ovako preko brojki u benchmarkovima mislim da ne. Eventualno da se mjeri brzina učitavanja igre, ali to više nema veze s grafičkom karticom.
|
A cuj bas sam sad malo usporedjivao rezultate sa POW-om koji si ti testirao i u vecini testova si ti imao vise rezultate sa nesto slabijom grafom.
|
Koliko više?
+ i sam znaš da je vrlo teško uspoređivati mašine koje nisu identične. Sjeti se onog usporednog testa grafičkih kartica... |
A ionako sve zavisi od naslova, neki ne osjete razliku od 1000 MHz nabrijanijeg proca, neki već na par 100-tina daju bolje brojke. No benchevi ionako mogu poslužiti za usporedne rezultate u kontrolirani uvjetima, često ne odražavaju realno stanje stvari. Brojke su ipak brojke.
|
Razlika nije toliko izražena u igrama, koliko jeste u 3dmarkovima
Cisti primjer za to je sljedeci: imate dvije konfe sa 2GB rama i 8800GTX karticom prva ima san diego na 3GHz a druga C2D takodjjer na 3GHz prva daje 7780 bodova u 3dm06 u WinXP, a druga daje 10688 bodova u 3dm06 u VISTI Dakle razlika je nekih 2908 bodova, sto je oko 30% Razlika bi bila jos veca da su obje konfe mjerene na winxp Za igre bi razlika vjerojatno bila manja.:D |
3d čmarak ima testove proca i oni ulaze u konačni zbir bodova tako da to i nema smisla.
|
Citiraj:
|
I onda isključi CPU test pa onda mjeri rezultate. :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:02. |