![]() |
Oc Problem
Imam problem sa smrzavanjem kompa. Kada sam ga kupio stavio sam Kingmax super ram memoriju na 400 MHz cl 2 a proc (Axp 2500) na 200x11 i sve je radilo ok do nedavno. Napajanje je neko Icute 400w pfc ali sam sa digitalnim multimetrom provjeravao napone i stabilni su kao kod Enermaxa. Procesoru nisam dizao napon i cooler ga dosta dobro hladi(provjereno sa HM-om i na opip coolera). Ne znam što da radim . Naponi koje pokazuje HM i koje sam izmjerio sa multimetrom se puno razlikuju. Memoriju sam isto tako spuštao na default postavke
i komp se ponašao isto dok nisam proc spustio na default frekvenciju. |
Evo sam digao napon na 1.7v i riješio problem ali se normalno proc više grije.E,sada zna li tko zašto prije nisam trebao dizati napon a sada trebam? Možda je napajanje oslabilo?
|
Stabilizator napona u napajanju ne može oslabiti!
Ili radi ili ne. Mogu zezati kondenzatori , ali onda bi več davno nešto krepalo. |
Citiraj:
Zašto se to desilo nemam pojma i jos uvijek mi nije jasno, naravno da sam prvo posumnjao na napajanje medjutim ni drugo a ni trece napajanje nije rijesilo stvar. Uglavnom radilo se o Gigabyte GA-7VAX ploči |
Evo cu ja pokušati zamijeniti napajanje sa frendovim pa cemo vidjeti. Da li to može biti do grafičke? Ja ne vjerujem ali znam da se pri normalnom radu grije ko luda. Da budem točan PCB joj se grije ko lud. Ovo se počelo događati od prilike od kada sam overclocknuo karticu do skore smrti.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:34. |