PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Smanjivanje potrosnje rama?! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=68070)

boris1984 01.05.2007. 00:13

Smanjivanje potrosnje rama?!

Kako maksimalno smanjiti potrosnju rama na kompu...

Unaprijed Hvala!

Veki-os 01.05.2007. 00:26

Koristeči Google.

boris1984 01.05.2007. 10:31

Veki..ne razumijem...mozes pojasnit molim te!

Matesonik 01.05.2007. 10:41

Hoce reci da malo potrazis raznorazne tutoriale o tweakanju-koje servise poiskljucivati...

Yoman 01.06.2007. 19:14

Citiraj:

Autor Veki-os (Post 711861)
Koristeči Google.

dobro a daj mi reci onda cemu opce sluze forume... sve o cemu mi ovdje pricamo se moze naci negdje na netu tj googlom....
forum sluzi za razmjenu iskustava s kompovima itd i mozda covjek zeli cuti misljenja vise ljudi koji su to radili pa da mi kozu prednosti mane moguce probleme itd.
uostalom ako ti se neda odgovarat nisi trebo uopce ovako samo bezveze spamas

jedan od programa s kojim mos smanjit zauzimanje rama je Tune Up.
neznam kolko ucinkovito oslobada rame al program ima jos dosta korisnih stvari tipa ciscenje registrija.... pa ti se isplati instalirat

Veki-os 01.06.2007. 19:48

Citiraj:

Autor Yoman (Post 735488)
dobro a daj mi reci onda cemu opce sluze forume... sve o cemu mi ovdje pricamo se moze naci negdje na netu tj googlom....
forum sluzi za razmjenu iskustava s kompovima itd i mozda covjek zeli cuti misljenja vise ljudi koji su to radili pa da mi kozu prednosti mane moguce probleme itd.
uostalom ako ti se neda odgovarat nisi trebo uopce ovako samo bezveze spamas

LOL,koji je tvoj problem?Vidiš da ovdje lječim komplekse :lol2:

-POP- 01.06.2007. 19:49

Da je bio malo detaljniji i da je upotrihebio tražilicu ne bi ni trebao pokretati ovu temu!

Salko01 01.06.2007. 20:03

Evo odi na ovaj link pa ti mozda i pomogne ako jo to sto si trazio!
http://www.cro-xp.org/readarticle.php?article_id=43

giga 14.06.2007. 15:35

O cemu je ono bila tema...
evo i ja jucer bas instalirao win xp-SP2 i dolje konfu stavio i kada udem u win bez da instaliram antivirus i ZA i sl,vec je pojeo 220Mb,cini mi se puno,na XP SP1 je to bilo oko 100Mb...sto vi mislite?

Stoned Rider 14.06.2007. 15:52

Citiraj:

Autor giga (Post 746205)
O cemu je ono bila tema...
evo i ja jucer bas instalirao win xp-SP2 i dolje konfu stavio i kada udem u win bez da instaliram antivirus i ZA i sl,vec je pojeo 220Mb,cini mi se puno,na XP SP1 je to bilo oko 100Mb...sto vi mislite?

Gle, windowsi se šire po ramu kao spolna bolest po africi... Ako imaš 256 rama uzet će si do oko 100.... ako imaš 2 GB uzmu si i do 300... Zašto, nemam pojma... valjda do onih servisa koji se pale u backgroundu....

Zglavnom, ima po netu dosta tutoriala kako tweaknut windowse, koje servise pogasiti kako bi se što više rama sačuvalo...

Nisu to sada neke drastične uštede rama, nego se više dobije na bootu windowsa...
Meni Firefox guta i po 70 mb rama....

Opet, dosta rama gutaju i aplikacije koje su vezane uz hardware i instalirane programe, koje se nepotrebno pale u startupu...
Npr. bluetooth servis (rundll32), NeroCheck, Microsoft Office,
uglavnom, varira ovisno o izboru omiljenog softwarea....

giga 14.06.2007. 17:49

ma mislim nije frka ima rama dosta,ali me zivcira tek tako...sta ce tek biti kada sve poinstaliram...malo cu baciti oko po netu pa procackati...thanx

Vuco 14.06.2007. 18:26

Giga, RAM i je da se troši :)

Šta si ga kupovao ako sad misliš štedit na njemu ;). Uglavnom, čisti Windowsi SP2 zauzimaju oko 70MB, a to ti se povećava, osim svakim novim instaliranim programom, valjda i svaki puta kad ono nekaj ideš delat po Windowsima. Ma da i ne instaliraš niš, brijem da bi nakon mjesec dana imal duplo veću potrošnju, ako ne i više.

Velim ti, ne sekiraj se, memorija i je tu sa ju "netko" iskoristi. Kak je reko AMD-jac - ja sam ga kupil, on bu meni služil, a ne ja njemu :)

Uglavnom, ja sam ti znao nakon 3-4 mjeseca imati 500-600MB odmah u startu, ali nije to neki problem kad imaš 1GB, a kamoli više.

Fera_os 15.06.2007. 09:05

Citiraj:

Autor Stoned Rider (Post 746226)
Gle, windowsi se šire po ramu kao spolna bolest po africi... Ako imaš 256 rama uzet će si do oko 100.... ako imaš 2 GB uzmu si i do 300... Zašto, nemam pojma... valjda do onih servisa koji se pale u backgroundu....

Zglavnom, ima po netu dosta tutoriala kako tweaknut windowse, koje servise pogasiti kako bi se što više rama sačuvalo...

Nisu to sada neke drastične uštede rama, nego se više dobije na bootu windowsa...
Meni Firefox guta i po 70 mb rama....

Opet, dosta rama gutaju i aplikacije koje su vezane uz hardware i instalirane programe, koje se nepotrebno pale u startupu...
Npr. bluetooth servis (rundll32), NeroCheck, Microsoft Office,
uglavnom, varira ovisno o izboru omiljenog softwarea....

Potpuno bih se složio s tobom. Kad sam imao 384MB of RAM, win xp su mi zauzimali nekih 100 i neš MB, sad sa 2 gige zauzimaju preko 400 u zadnje vrijeme, nekad čak i do 600. S Vistom još više...

giga 15.06.2007. 09:52

Ma nece se on meni siri ko spolna bolest,izvaditi cu ja jednu plocicu van...ili jos bolje staviti ga na 512Mb pa neka se faca siri onda,da ga vidim...
thanx

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:54.