![]() |
Prelazak sa 2,66 na 3.4
Zanima me koliko mi se isplati prelazit sa pentiuma 2.66 GHz 533 fsb 1MB L2, na 3.4 GHz 800 fsb 2MB L2. Uglavnom hocu li primjetiti znatniju razliku u brzini.
Imam ASUS P5VD1-X ploču, 2x512 kingston ,komp mi uglavnom sluzi za igranje, a malo experimentiram sa OC :stoopid:. Trenutno radi na 3.2GHz defult voltaže (nisam stavljao novi bios pa nemam tu opciju) ili da uzmem neki dual... s obzirom da su ramovi ddr400. |
Osjetit ćeš razliku, zato što taj 3.4 GHz Preski ima HT (HyperThreading) i daleko viši takt od tvog na defaultu, a opet ga šiša za 200 MHz, čak i kad je tvoj OC-an.
Ako će nadoplata biti minimalna, uzmi proc :) |
ASUS P5VD1-X je socket 775, dakle bez vecih novcanih sredstrava mozes promijeniti cpu, samo ce se ovaj noviji jace grijat, a razlike bi trebalo bit, te zbog veceg radnog takta, veceg cache, i veceg fsba:D
|
Citiraj:
Za grijanje ovisi je li Prescott2M (650 procesor) ili Cedar Mill (651). Potonji bi se trebao manje grijati jer je izrađen u 65 nm procesu. |
Mislim da bi ti se najvise isplatilo gore staviti neki Pentium D (dual-core). Cijene su relativno povoljne, a dobitak naspram ovog 2.66 single-core bi bio prilicno velik :)
|
Temperatura je jedino sto me trenutno i brine, kod prijatelja sam vidio da kod tih procesora temperature naprosto "divljaju". Prijatelj mi ima 3.0 i temperatura mu sa intelovim kulerom oko 65-70 stupnjeva sa otvorenim kućištem, a matična i diskovi također znaju doci gotovo na 50. Pa kad bih već mjenjao ovaj D me malo više privlači od 3.4 zanimaju me informacije o njemu, temperatura i koliko je brži od 3.4 recimo ako uzmem dual0-core 3.0 sa 2x2 MB L2 cjena mu je relativno prihvatljiva.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:41. |